Home » Internet » Top 20: Her er danskernes favoritelektronik gennem 10 år
Top 20: Her er danskernes favoritelektronik gennem 10 år

Top 20: Her er danskernes favoritelektronik gennem 10 år

Share

PriceRunner har analyseret danskernes mest klikkede produkter det seneste årti. Det blev et årti, hvor danskernes handel for alvor flyttede online, og særligt elektronik og intelligent hjælp til hjemmet blev allemandseje.

I 2011 surfede vi med 3G, mobile betalinger via f.eks. Mobile pay lå flere år ude i fremtiden, og IBMs computer Watson vandt Jeopardy, hvilket blev en milepæl for AI. PriceRunner havde allerede i 2011 eksisteret flere år, og tusindvis af danskere brugte allerede da siten til at finde de bedste deals og priser til netop deres behov.

Nu har PriceRunner kigget i data-arkiverne og fundet de 20 varer, som flest danskere har klikket på igennem det seneste årti. Elektronik dominerer listen og overskygger helt andre kategorier, fortæller forbrugeranalytiker hos PriceRunner, Katrine Barslev.

Se også:  PriceRunner sagsøger Google for 16 milliarder kroner

”Imellem 2011-2021 skete der en dramatisk ændring i danskernes forbrugsmønster, og handlen flyttede mere og mere mod nettet. Det blev nemmere, hurtigere og ofte billigere at handle online, og vi ser, at de store, dyrere køb som robotstøvsuger, mobiltelefoner og spillekonsoller køber danskerne gerne online”, siger Katrine Barslev.

Corona satte skub i webhandel

E-handel har været støt stigende, men især under coronakrisen og nedlukningen af Danmark tog handlen fart. Det er også tydeligt i Top 20-listen, hvor det måske lidt ensformige liv hjemme blev afbrudt af PlayStation 4 og 5, robotstøvsugere og en enkelt elkedel på listens syvendeplads.

”Visse af produkterne vinder en plads på listen, fordi de helt enkelt har været på markedet i alle 10 år, men der er også nogle højdespringere som f.eks. PlayStation 5, som blev lanceret for mindre end et år siden. Den har tredje flest kliks af alle 2.3 millioner produkter på pricerunner.dk”, siger Katrine Barslev.

Se også:  Kaos og corona: 2021 var et ekstremt år på elektronikmarkedet

PriceRunner kan ikke kommentere på statistik for de enkelte produkter, men tilsammen fik produkterne på listen mere end 7 millioner kliks i årene 2011-2021.

Katrine Barslev, forbrugeranalytiker hos PriceRunner.

Katrine Barslev, forbrugeranalytiker hos PriceRunner.


TAGS
internethandel
PriceRunner
webshopping

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S