Home » Hovedtelefoner og højttalere » To vidt forskellige hovedtelefoner i duel [TEST]: Kablet versus trådløs
To vidt forskellige hovedtelefoner i duel [TEST]: Kablet versus trådløs

To vidt forskellige hovedtelefoner i duel [TEST]: Kablet versus trådløs

Share

Engang ville enhver lydentusiast sværge til hovedtelefoner med kabel. Men med moderne Bluetooth-teknologi har den trådløse hoved- telefon måske fået overtaget. Vi lader to yderst kompetente lyd-snedkere afgøre duellen i luksus-klassen omkring de 3000 kr.

Grado SR325e

Type: On-ear, åben • Tilslutning: Kabel • Pris: 2999 kr.

Konstruktion

Hovedtelefonen har en åben konstruktion, hvilket producenten sværger til, da det ifølge Grado er den eneste konstruktion, der kan skabe ren, dyb basgengivelse. Her er alt fokus lagt på komfort og lydkvalitet, så der er også et meget tykt kobberkabel op til hver ørekop.

Vurdering: 5/6 stjerner

Teknologi

Grado er low-tech. Der er ingen trådløs forbindelse, støjreduktion eller lignende. Men hovedtelefonen er håndbygget i Brooklyn i New York, enhederne er matchet, så hver driver spiller inden for en tolerance på 0,5 dB. Kablet har otte tykke ledere, og stikket er guldbelagt.

Vurdering: 4/6 stjerner

Støjdæmpning

Der er ingen støjdæmpning, da hovedtelefonerne er af den åbne type. Støj udefra slipper næsten uhindret ind. Og omgivelserne kan tydeligt høre, hvad du spiller. Så Grado SR325e egner sig mest til musiklytning derhjemme.

Se også:  Duel på hovedtelefon-teknologi: Gaming versus hi-fi

Vurdering: 1/6 stjerner

Komfort

Det tager to sekunder at få SR325e til at sidde perfekt. De klemmer ikke på ørerne, men falder heller ikke af. De opleves lette og meget luftige på grund af den åbne konstruktion. Materialet på ørerne er lavet af et specialskum, som er yderst behageligt, også når det er varmt.

Vurdering: 6/6 stjerner

Lydkvalitet

Kun få hovedtelefoner i prisklassen kan matche den klarhed og åbenhed, som SR325e byder på. Der er masser af detaljer og overtoner – for eksempel når et klaver klinger helt ud. Dertil kommer naturlighed i gengivelsen, som er nærmest vanedannende. Bassen er i særklasse åben uden nogen betoninger. Suværen klasse!

Vurdering: 6/6 stjerner

Des ign

Børstet aluminium og hovedbøjle i ægte læder. SR325e har et ret sejt retro-look, som var de lavet i 1960’erne. Faktisk lover Grado, at de kan tåle brylcreme i håret.

Se også:  Sennheiser klar med nye in-ears til de audiofile

Vurdering: 6/6 stjerner

Brugbarhed

En forholdsvis let hovedtelefon på 330 gram. Kablet gør den dog mest egnet til hjemmebrug – af lydentusiasten, som forlanger kompromisløs høj lydkvalitet.

Vurdering: 3/6 stjerner

Pris

Trods det faktum, at SR325e er et puristprodukt, må vi anerkende, at du virkelig får valuta for pengene her. Målt alene på lyd og komfort finder du ikke nogen konkurrent, der kan matche SR325e til prisen.

Vurdering: 5/6 stjerner

Testholdet mener

Grado SR325e er en fabelagtig hovedtelefon, intet mindre! Men kun, hvis du alene vægter lydkvalitet og komfort højest. Du må undvære alt det moderne som trådløs teknologi, mobilopkald og støjdæmpning. Trods sine åbenlyse kvaliteter taber den derfor denne direkte duel med tyske Sennheiser Momentum Wireless – men får vores anbefaling.

Samlet vurdering: 4/6 stjerner

TAGS
duel
grado
hovedtelefoner
sennheiser
Trådløs hovedtelefon

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S