Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

To sikre gamer-headsets

Gamer-headsets findes i mange variationer. Fælles for de to i testen her er, at de hører til blandt dem i den mere seriøse ende af skalaen.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Gamer-headsets skal helst kunne formidle stemningen og miljøet i spillene troværdigt med realisme og den rette energi. Det uagtet om det er et stereo- eller et surround- gamer-headset.

Evnen til at dæmpe andre lyde kan også nævnes, i hvert fald hvis headsettet skal anvendes i støjende omgivelser. Komforten er også vigtig, headsettet skal passe, ikke være for tung og for så vidt muligt minimere de ”kogte ørers syndrom” ved længere tids sammenhængende brug.

Asus nye Vulcan ANC gamer-headset bærer Asus’ insignia ”Republic of Gamers”. Det plejer at borge for en vis kvalitet. Det er også et headset med høj bærekomfort.

Asus har med Vulcan ANC skabt et headset, der har en tilstrækkelig stor bøjle til, at alle burde kunne passe det. Ørepuderne på dette lukkede headset er i dejligt blødt kunstlæder. De hviler blidt på ørerne, følger hovedets form perfekt og presser praktisk talt ikke mod ørerne.

Efter lang tids brug kan det dog ikke undgås, at ørerne bliver en del varme. Ledningen er til gengæld lang og af god blød kvalitet. Midt på ledningen er der volumenkontrol og muteknap.

Vulcan ANC byder på en god lydkvalitet via de 40 mm højttalerenheder, hvis frekvensområde strækker sig fra 10 til 20KHz. Vulcan ANC har et transparent lydbillede. Lyden har godt med dynamik til spil, herunder også god gengivelse af spilomgivelsernes lyde. Headsettet fungerer også fuldt ud til musiklytning.

Den indbyggede støjreduktion vælges til og fra på headsettets venstre kop via en skyder. Støjreduktionen virker ret godt. Alle lyde lukkes ikke ude, men især filtreres lavtfrekvente lyde fra. En bivirkning ved at have støjreduktionen slået til er, at den synes at dæmpe dynamikken lidt.

Headsettet tilsluttes til computeren via 3,5 mm mini-jackstik og modtager derfor ingen strøm fra computeren. Støjreduktionsfunktionen fodres via et aaa-batteri, der skal kunne holde 40 timer.

Man skulle ikke tro det, men dette Storm Sirius 5.1-headset af den lukkede type er det første gamer-headset fra Cooler Master nogensinde. Ligesom hos Asus signalerer brandet ”Storm”, at der er tale om seriøst gamergrej.

Storm Sirius 5.1 topper Asus-headsettet på et punkt. Her er der nemlig tale om et 5.1 surround-headset. Ikke nok med det: Storm Sirius 5.1 benytter sig af en virkelig god og velkonstrueret kontrolpod. Her kan mastervolumen fastsættes, men forholdet mellem bag-, front-, center- og bashøjttaler kan også reguleres indbyrdes.

Endelig er her en muteknap til såvel højttalere samt mikrofon. Men der medfølger også et stykke software. Her er der yderligere mulighed for at regulere de forskellige højttaleres lydstyrke separat for højre som venstre øre.

Storm Sirius 5.1 råder over et hav af højttalerenheder. Ikke mindre end tre 30 mm- og en 40 mm-basenhed i hver side. Frekvensområde går fra 10 til 20KHz.

Lyden kan kun betegnes som værende stor og meget alsidig med godt med bas, god mellemtone og diskant samt fin transparens. Sirius Storm 5.1 er glimrende til såvel musik og film. I spil er dette headset virkelig en fordel at eje, når man lister rundt omgivet af monstre. Lydene er tydelige og retningsbestemte. Headsettet sidder godt, dog ikke helt så velsiddende som Vulcan ANC.

Desuden presser det også en del mere mod ørerne, men der er på den anden side udskiftelige ørepuder. En med kunstlæder til tider, hvor støjdæmpning er vigtig, og en med mikrofiber, der til gengæld holder ørerne lidt køligere over tid. Storm Sirius tilsluttes til computeren via to forgyldte usb-stik, intet mindre.