Home » Andet » Tjen penge på dit brugte it-udstyr
Tjen penge på dit brugte it-udstyr

Tjen penge på dit brugte it-udstyr

Share

De fleste af os får en ny mobil eller bærbar, før den gamle er helt udtjent, og hvad skal du så gøre med det gamle udstyr? Du kan tjene penge på det, eller endda gøre en god gerning og hjælpe fattige mennesker i udviklingslandene

Mange af os har mere end en enkelt gammel mobiltelefon og bærbar computer i skuffen derhjemme. Der ligger det bare og samler støv, fordi vi jo ikke bare vil smide det i skraldespanden. Det kan jo forurene, og måske har det en værdi, tænker du måske.

Men du behøver heller ikke at smide alt det umoderne grej ud. Der er mange forskellige muligheder for at komme af med de gamle ting – og det er dig selv, der bestemmer, om du skal have penge i retur eller gerne vil støtte et fattigt land med dit aflagte udstyr.

[pt id=’2032539′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Før dit it-udstyr ender i skrotbunken kan du afsøge mulighederne for at tjene en skilling. Du skal dog ikke have alt for høje forventninger til salgsprisen.”‘]

Før dit it-udstyr ender i skrotbunken kan du afsøge mulighederne for at tjene en skilling. Du skal dog ikke have alt for høje forventninger til salgsprisen.

Helt overordnet kan markedet for brugt it-udstyr deles op i enten hjælpeorganisationer, der gerne vil have din gamle mobil, og så virksomheder, der har specialiseret sig i at opkøbe aflagte computere og andet it-udstyr, som de så sætter i stand og sælger videre. Nogle af de virksomheder, der tilbyder dig penge for dit gamle udstyr, giver dig også muligheden for at donere det, du tjener, til et godt formål.

Den gamle mobil

Måske er din smartphone ikke særlig gammel og stadig penge værd? Så gælder det om at finde dem, som gerne vil overtage mobilen. Nogle teleselskaber tilbyder at bytte din gamle mobiltelefon til en ny, så du får et afslag i prisen på den nye model. Det er måske ikke penge i lommen, men det er værd at overveje. Fordelen er dog sjældent så stor, at det ligefrem kan betale sig at skifte teleselskab af den grund.

Andre firmaer tilbyder kontanter. Men beløbet er som regel ikke så stort, så måske skal du kontakte et af de firmaer, som hjælper den fattige del af verden. På den måde kan du komme til at gøre en god gerning uden at skulle have ekstra penge op af lommen.

Dropnshop.dk er et af de steder, hvor du kan vælge mellem en kontant udbetaling og en donation. Direkte på hjemmesiden kan du få at vide, hvad din mobil er værd. Vi indtastede en udrangeret Nokia Lumia 625, og den bonede ud med et beløb på 124 kroner.

Det er selvfølgelig ikke nogen herregård, men så valgte vi at støtte en god sag. Og her kunne vi lade pengene gå til enten WWF, Røde Kors eller Julemærke Fonden.

Er gamle smartphones virkelig så lidt værd? Nej, du kan faktisk tjene langt mere på din detroniserede mobil, men så skal den være ret ny, og nogle mærker er helt klart i højere kurs end andre. En test på Telenors hjemmeside viste os, hvor stor spændvidden er. En Sony Ericsson Xperia Play gav for eksempel 100 kroner, mens en Apple iPhone 5C kunne sende 1700 kroner ind på bankkontoen. Bemærk, at beløbene skifter hele tiden, så de nævnte priser kan været faldet noget, siden denne artikel blev skrevet. Tjek selv priserne løbende hos opkøbere og teleselskaber.

Indsamling af mobiltelefoner

Men det handler jo ikke kun om penge. Og er hjertet fortsat varmt, kan du gå uden om de mere kommercielle firmaer og direkte til hjælpe-organisationerne. De sender ikke mobilerne til fattige lande, men sælger dem videre og bruger overskuddet til at hjælpe fattige mennesker i udviklingslandene. Telefonerne bliver ofte solgt til Asien, hvor der er stor efterspørgsel på mobiltelefoner.

Flere hjælpeorganisationer har valgt denne indsamlingsmetode. Blandt dem er Folkekirkens Nødhjælp, Røde Kors og Børneulykkesfonden. Folkekirkens Nødhjælp sælger mobilerne videre til asiatiske lande og bruger overskuddet til at hjælpe verdens fattigste. Røde Kors sælger også de mobiltelefoner, som organisationen modtager – og hævder, at værdien af 10 brugte mobiltelefoner kan give rent vand til 25 mennesker i en måned. Børneulykkesfonden samler mobiler for at kunne øge børns sikkerhed og gøre noget godt for miljøet.

[pt id=’2032540′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Refurb.dk køber større partier af it-udstyr så her skal du repræsentere en virksomhed for at kunne sælge. Der findes dog også købere til brugte enkeltcomputere.”‘]

Refurb.dk køber større partier af it-udstyr, så her skal du repræsentere en virksomhed for at kunne sælge. Der findes dog også købere til brugte enkeltcomputere.

Den gamle computer

Du kan også sælge din brugte computer. Men her ser mulighederne lidt anderledes ud. Hjælpeorganisationer modtager sjældent brugt it-udstyr, så det gode hjerte har ikke så store muligheder som med en mobiltelefon. Du kan dog her benytte foreningen Fair, som sørger for, at aflagt it-udstyr genbruges i udviklingslande, hvor det kan gøre gavn. Fair ligger i København og modtager gerne dine aflagte ting, så længe de lever op til nogle minimumskrav, som du kan læse om på organisationens hjemmeside (www.fairdanmark.dk).

Det er heller ikke så nemt selv at tjene penge på computeren. Nogle indkøbere af brugt udstyr er ikke interesserede i at købe en enkelt computer (skærm eller printer for den sags skyld). De køber ind i store mængder fra virksomheder, der eksempelvis udskifter gammelt udstyr, eller virksomheder, der er gået konkurs. Der findes dog firmaer, som køber enkeltcomputere.

Med visse computere kan du også få en fornuftig pris ved at annoncere dem på salgssteder som DBA.dk og QXL.dk. Det er primært dyre Windows-pc’er eller computere af mærket Apple, der er rift om, hvorimod computere, som har været billige i indkøb, er svære at sælge eller har en salgspris, der er så lav, at det ikke er særlig interessant for dig.

En tredje mulighed er at få nedslag i prisen ved køb af ny computer. Typisk er det mindre computerforretninger, som tilbyder denne mulighed. Større kæder er som regel ikke interesseret i brugt udstyr. Er du god til at prutte prisen ned på varer, kan en brugt computer være et af de argumenter, som du har i en mindre computerforretning.

Man må ikke smide aflagt it-udstyr i skraldespanden til husholdningsaffald – af miljømæssige årsager. Det skal indleveres på en genbrugsstation, hvor der er særlige containere forbeholdt computerskærme, computere osv.

Her er et lille udbud af de virksomheder, hvor man kan sælge brugt computerudstyr. Computerne bliver rengjort og kontrolleret for funktionsfejl. De bliver som regel solgt til cirka halv pris i forhold til en ny computer. Så mange penge får du dog ikke selv, for virksomhederne skal selvfølgelig tjene lidt på besværet og handelen.

Du behøver ikke være nervøs for, at dine personlige oplysninger, dokumenter og filer bliver tilgængelige for den nye ejer, for genbrugsfirmaerne renser udstyret for data, før de sælger det videre. Der har dog været eksempler på, at de ikke har gjort det grundigt nok, så slet selv harddisken, før du afleverer din computer.

// BrugteComputere.dk: Velorganiseret salg af brugte computere. Her kan du komme af med salgbart udstyr.

// Refurb.dk: Også her en velorganiseret forretning for brugt udstyr. Køber større partier af computere.

// CyberCom.dk: Et godt eksempel på en mindre dataforretning, som køber brugt udstyr, eventuelt i bytte for nyt.


TAGS
brugtsalg
it

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S