Home » Gaming & Konsoller » Tjek på grejet der gør det sjovere at spille
Tjek på grejet der gør det sjovere at spille

Tjek på grejet der gør det sjovere at spille

Share

Gaming er ikke længere kun en sport for nørder, men er med konsoller som Xbox 360, PlayStation 4 og Nintendo Wii U blevet en familiebegivenhed. Her tester vi mus, tastaturer og headsets, som løfter dine spilpræstationer med flere alen

Computerspil er blevet en familiebegivenhed. Hvert år undersøger den amerikanske spilorganisation, ESA, forbruget af computerspil, og den seneste undersøgelse rummer flere opsigtsvækkende resultater – i hvert fald hvis man tror, at computerspil kun er noget for nørdede, unge mænd.

72 procent af husholdningerne spiller på pc eller konsol. Gennemsnitsalderen for en computerspiller er oppe på 37 år, og han eller hun sidder ikke alene og spiller.

For 45 procent af forældrene spiller sammen med deres børn. Og 42 procent af gamerne er kvinder. Mon ikke disse tal også passer meget godt på Danmark?

Med andre ord: Du er sikkert gamer – om ikke andet, så en gang imellem. Her gives chancen for at blive endnu bedre til computerspil. Alle erfaringer viser nemlig, at det rigtige udstyr løfter spilpræstationerne med flere alen.

Vi tester de vigtigste hjælpemidler, nemlig musen, tastaturet og headsettet (når du spiller netværksspil). Og vi kigger på udstyr til både hardcore-gamere og de mange af os, som kaster os ud i spillenes herlige verden med mere ujævne mellemrum.

Stilfuld mainstreammus

Danske SteelSeries har skabt en letvægtermus med stilrent, pænt design. Din hånd ligger behageligt på ryggen af Sensei-musen. Sensei Raw har to knapper i venstre side og højre side, du kan programmere.

[pt id=’2026073′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Musen er beklædt med et tyndt lag gummi så hånden ikke glider i kampens hede.”‘]

Musen er beklædt med et tyndt lag gummi, så hånden ikke glider i kampens hede.

Spiller du eksempelvis StarCraft II, kan du programmere knapperne til at venstre-klikke fem og ti gange ved ét tryk, en lettelse, når du skal træne enheder. Det er dog et lidt irriterende designproblem med sideknapperne i højre side.

Fingeren har simpelthen for svært at trykke på dem, hvis du ikke skal flytte hele hånden.

Musen er helt fin til MMO’er, strategispil og skydespil, da du kan programmere knapperne efter behov i det medfølgende program. I skydespil kan de indstilles til at ændre på musens bevægelseshastighed.

Musen kan være sat til høj hastighed, når du stormer ned gennem gaderne, men skal du sigte, kan hastigheden sættes til lav, så markøren ikke farer febrilsk hen over skærmen.

Sensei Raw er et godt valg for mainstream-gamere, da den ikke har alt for mange og uoverskuelige funktioner.

En billig mus til de fleste genrer

Er du på udkig efter en forholdsvis billig gamermus, er Kudos RS et godt valg til prisen, for du får en mus med ni programmerbare knapper, inklusive scroll-hjulet, som passer godt til MMO’er, strategispil og til en vis grad skydespil.

Desværre virker plastikmaterialet lidt billigt, og musen føles lettere skrøbelig.
Til gengæld ligger den godt i hånden.

[pt id=’2026074′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Kudos RS har et rapt udseende med sort gummibeklædning og rød plastik.”‘]

Kudos RS har et rapt udseende med sort gummibeklædning og rød plastik.

Den eneste designfejl, vi finder nævneværdig, er, at du kun har én knap til at justere musens bevægelseshastighed. Kudos RS har fire hastigheder, og hvis du skal fra hastighed 2 til hastighed 1, skal du klikke på knappen tre gange.

Det er ikke altid, du lige har tiden til dette, når du har en fjende på kornet og hurtigt skal sigte præcist.

Kudos RS er nem at programmere i det medfølgende program, hvor du ikke bliver overvældet af en myriade af indstillingsmuligheder.

Har du behov for en gaming-mus til forskellige spilgenrer og til en fornuftig penge, er Kudos RS et godt valg.

Hardcore og alsidig

Hvis du er hardcoregamer eller blot detaljeorienteret, bør du kigge nærmere på Roccats all-round gamingmus.

Se også:  Creative Sound Blaster Play! 4 [TEST ]: Billig vej til bedre videomøder

Kone XTD har et forholdsvis beskedent, sort design, men går du ind i selve musen, forvandler den sig til en rotte af indstillinger.

Når du har hentet indstillingsprogrammet ned fra Roccats hjemmeside, kan du bruge flere timer på at lege med justeringer.

Det er overvældende ved første øjekast, fordi der er så mange valgmuligheder, men har du tålmodigheden, kan du finjustere musen, så den er ideel til både skydespil, MMO’er og strategispil.

Kone XTD er beklædt med en gummioverflade, så hånden ikke rutsjer, og den føles behagelig i hånden. I venstre side har du to bladreknapper, og i toppen har du scroll-hjul samt tre knapper – alt kan programmeres!

[pt id=’2026075′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Alle knapper på Roccat-musen kan programmeres til bestemte handlinger.”‘]

Alle knapper på Roccat-musen kan programmeres til bestemte handlinger.

De to knapper bag scroll-hjulet gør det nemt at ændre musens bevægelseshastighed i selve spillet, hvilket gør Kone XTD velegnet til skydespil.

Til strategispil kan du programmere knapperne til at bygge en større hær af enheder med få klik i stedet for mange. Og i dit MMO behøver du ikke længere at gå ind i menuerne for at udføre avancerede ordrer.

Stærkt på alle punkter

Dette keyboard fra Mad Catz går lidt længere end de fleste andre tastaturer.

Alle taster er omgivet af baggrundslys, men WASD-tasterne, som bruges til at styre med i skydespil, samt mellemrumstasten og piletasterne har et særligt lys, der gør dem lettere at spotte i intense skydespilsituationer.

I dine MMO’er eller strategispil har du 12 programmerbare genvejstaster, seks i henholdsvis højre og venstre side, som du kan indstille til særlige handlinger og ordrer. Og den medfølgende software gør det let for dig at indstille tasterne.

Designet minder om noget fra en 80’er-film med det kantede og kulørte udseende, men det udseende trækker jo bare op, hvis du er hardcoregamer.

[pt id=’2026076′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Det helt store udstyr – og et keyboard der gløder af spilleglæde.”‘]

Det helt store udstyr – og et keyboard, der gløder af spilleglæde.

Plastikmaterialet virker solidt, mens tasterne er lavet af metal, så tastaturet kan overleve nederlagets hårde knytnæveslag. Endvidere er keyboardet behageligt at taste på, og det er særlig vigtigt.

Det er samtidig et stort plus, at der er en guldbelagt USB-port og indgang til dit headset, hvilket sikrer en bedre lydkvalitet og forbindelse med din computer.

Dermed har Mad Catz tænkt meget på hardcoregamerens brede behov til en rimelig pris i forhold til kvalitet og funktioner.

En kampvogn af et keyboard

Ved første øjekast ligner 6G v2 ethvert andet kontortastatur; kompakt og simpelt. Men løfter du keyboardet, finder du hurtigt ud af, at det ikke er traditionel kontorhardware. Det vejer mere end et kilo!

SteelSeries har udviklet et keyboard, der skal kunne holde til nederlag med dertil hørende knytnæveslag. 6G v2 er beklædt med robust plastik, mens indmaden er lavet af metalmateriale.

[pt id=’2026077′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Et solidt tastatur der kan tåle mosten når det går hårdt for sig.”‘]

Et solidt tastatur, der kan tåle mosten, når det går hårdt for sig.

SteelSeries har udviklet et langtidsholdbart keyboard, der nærmest ligner en kampvogn, fordi det er så solidt.

Til gengæld er 6G v2 strippet for programmerbare taster, som du kan bruge i dine strategispil eller MMO’er.

Det er vores vurdering, at keyboardet passer bedst til skydespil, fordi det har de sædvanlige taster, du finder i ethvert andet tastatur.

I skydespil skal du udelukkende bruge enkelte taster til at styre eller udføre simple ordrer.

Tastaturet med muligheder

Casual gamere vil måske rynke lidt på næsen. For det første, der springer i øjnene, er det spacy, sorte look og taster med blåt lys.

Vi er ikke længere i kontormøbelafdelingen. Det vidner Iskus mange genvejs-taster om.

Tastaturet kan virke overvældende, hvis du ikke kender til gaming-udstyr. Roccat kunne dog have brugt lidt flere ressourcer på materialet.

Se også:  Roccat Elo 7.1 [TEST]: Sikkert styr på gaminglyden

For Iskus plastikmateriale virker en anelse billigt og skrøbeligt, mens kanten af tastaturet, hvor du hviler dine hænder, kunne være mere behageligt, hvis det var lavet af gummi.

[pt id=’2026078′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Du kommer i den rette gaming-stemning med dette Roccat-keyboard.”‘]

Du kommer i den rette gaming-stemning med dette Roccat-keyboard.

Bruger du mange timer på MMO’er eller strategispil, er Isku værd at overveje, fordi det har otte programmerbare genvejstaster.

Hver tast kan programmeres, og ved at vælge Iskus Easy Shift [+]-tast kan du veksle mellem tasternes funktioner.

Resultatet for os var, at det blev lettere og hurtigere at bygge hære og udføre komplekse handlinger.

Det kræver nogle timer at lære keyboardets funktioner at kende, fordi Isku ikke er et traditionelt tastatur.

Når du for eksempel skal have ”caps lock”, skal du holde en genvejstast nede, mens du trykker caps lock-tasten.

Stilfuldt stereo-headset

Her har SteelSeries virkelig lavet et nydeligt gamer-headset med hvidt stel og grå læderbeklædning på ørekopperne. Og når du sætter Siberia v2 til din computer, begynder det at lyse op med en kølig blå kulør.

[pt id=’2026079′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Headsettet lyser op med en kølig blå farve når du tilslutter det.”‘]

Headsettet lyser op med en kølig, blå farve, når du tilslutter det.

Headsettet er behageligt at have på. Det strammer ikke omkring ørerne og lukker godt af for omgivelserne.

Efter 20-30 minutter blive du dog nødt til at tage headsettet af et øjeblik, fordi dine ører bliver pænt varme, da polstringen lukker så godt af.

Det er til gengæld smart og bekvemt, at du kan trække headsettets mikrofon ud af venstre ørekop, når den skal bruges.

Stereolyden er god. Bassen er fyldig og giver et godt brag, når der er eksplosioner i dit spil. Tale drukner ikke i støj, selv om kuglerne flyver.

Siberia v2 giver også dig en nogenlunde fornemmelse af, hvor dine fjender befinder sig, og hvor der bliver skudt. Dermed får du nemmere ved at identificere fjendens position.

Dyrt – men virkelig godt

Headsettet er ikke kønt, og plastikmaterialet virker en anelse billigt. Men Tactic3D Omega leverer en sublim lyd til spil med masser af action og eksplosioner.

Og selvom 3D-begrebet er lidt svært at placere i denne sammenhæng, får du en udmærket surroundlyd, der klart og tydeligt fortæller dig, hvor tingene sker.

Spiller du dit strategispil, kan du nemt placere, hvor eksplosionen sker, ligesom stemmekommunikation går skarpt igennem til dine ører, og din stemme går tydeligt igennem til dine holdkammerater.

Komforten er i top. Tactic3D Omega sidder behageligt på dit hoved. Det lukker godt af for omgivelserne, og ørekopperne føles behagelige rundt om dine ører.

Desværre bliver ørerne meget varme efter 30-45 minutters brug, og du bliver nødt til lige at lufte dem. Et andet minus er mikrofonstangen, der skal tages af og sættes på venstre ørekop.

Det ville have været bedre, hvis mikrofonen i stedet kunne trækkes ind og ud af ørekoppen. Men trods disse komfortproblemer vinder Sound Blaster headset-testen på den suveræne lydkvalitet.

[pt id=’2026080′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Bløde puder om ørerne giver god komfort omend ørerne bliver noget varme.”‘]

Bløde puder om ørerne giver god komfort, omend ørerne bliver noget varme.

Den præcise lydoplevelse

Allerede første øjekast afslører, at Kave 5.1 er seriøst gamer-grej. Det er et stort headset med tunge, velpolstrede ørekopper, en forstærker med fjernbetjening til lydindstillinger og hele fire robuste mini-jackstik.

Hver ørekop er udstyret med læderpuder, så høretelefonerne er behagelige at have på. Og Roccat har tænkt på, at du måske har dem på i flere timer, hvorfor der er tre ventilationskanaler bag på hver ørekop.

Bøjlestangen er beklædt med tre læderpuder, så Kave 5.1 sidder komfortabelt på dit hoved.

[pt id=’2026081′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Der medfølger en kontrolenhed hvor du kan finjustere lyden på flere forskellige måder.”‘]

Der medfølger en kontrolenhed, hvor du kan finjustere lyden på flere forskellige måder.

Det eneste irriterende ved designet er, at headsettets mikrofon på venstre ørekop skal tages af og på. Vi oplevede til tider, at stangen røg af, når vi justerede på den – ikke just optimalt midt i en match.

Kave 5.1 forstår at skabe bulder og brag i spil. Kommunikationen med dit team foregår tydeligt begge veje, og surroundlyden leverer virkelig varen i skydespil, hvor du får en meget klar fornemmelse af, hvor der bliver skudt fra.

Kave 5.1 har dog en del støj på linjen, som du bliver opmærksom på, når der er stille i spillet. Bemærk i øvrigt, at computeren skal have et lydkort, der er 5.1-kompatibelt.


SteelSeries Sensei Raw
  • Funktionalitet
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Mad Catz
Roccat
soundblaster
Speedlink
Starcraft
SteelSeries

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S