Home » Gaming & Konsoller » Tjek formen på armen
Tjek formen på armen

Tjek formen på armen

Share

Digitale fitnessure er en af tidens produkt-trends. De fortæller dig, om du bevæger dig nok, sover godt, og hvor mange kalorier du forbrænder. De kan også vise din puls, vise vej og give et præcist input til din træning. Her tester vi en håndfuld nyheder

Der er ingen vej udenom: Tidens løsen er, at vi skal holde os i form. Fitnesscentrene har gyldne tider, man bliver nærmest næsten løbet over ende i parker og skove, så snart der er en solstråle på himlen. Selv på direktionsgange er det mål som maraton og ironman, der samler ledelsen. Og motionisterne har stort set alle en eller anden form for elektronisk dims monteret, så træningens effektivitet kan måles.

Man kan mene om trenden, hvad man vil, men for os tech-freaks har det aldrig været så sjovt at løbe eller cykle deruda’ som nu. Og med de mange fitnessure, som er kommet på markedet de senere år, er det ligefrem en nydelse at slippe sofatilværelsen.

[pt id=’2031539′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Fitnessurene er blevet små og lette så du kan træne uden at være generet af teknologien.”‘]

Fitnessurene er blevet små og lette, så du kan træne uden at være generet af teknologien.

Avanceret skridttæller

Urene kan måle, hvor mange skridt du har gået, hvor godt du har sovet, forbrændingen af kalorier, pulsen og mange andre ting. I praksis reagerer urene på bevægelse og ved hjælp af en chip og avancerede algoritmer kan de regne sig nogenlunde frem til, hvor meget du har bevæget dig. Det er altså ikke præcision som i et fysisk testlaboratorium, men et godt fingerpeg om, hvordan dit bevægelsesmønster og din aktivitet er.

Se også:  Oclean X Pro Elite [TEST]: Techsmart tandbørste giver bedre bisser

Så tager du et af den type ure på armen under en cykeltur, vil det ikke registre, at du faktisk har ydet ret meget. Uret sidder jo på håndleddet, og det er ret statisk, når der cykles.

Der findes dog mere avancerede varianter af fitnessure, som kan bruges til træning på højt niveau til både løb, cykling og endda svømning – fordi de kan kombineres med et pulsbælte og en træningsprofil. De fleste fitnessure har desuden indbygget gps-modtager, så de kan tracke din hastighed, distance og så videre meget præcist.

Nogle fitnessure kan endda holde øje med din aktivitet døgnet rundt, og de kan måske give en øget kvalitet i din hverdag. Men de bidrager også til underholdning, for – indrømmet – det er altså ret sjovt for en gadgetnørd sådan at kunne tjekke sin kondistatus på armen. Dertil kommer det dejligt nørdede at kunne tilslutte uret – mange af dem kan – til en computer eller en smartphone, hvor du kan aflæse alle aktiviteter i detaljer.

Se også:  Jaybird Vista 2 [TEST]: Førsteklasses øretelefoner til løbeturen

Læs testene her:

Mio Alpha
TomTom Runner
Polar Loop
Garmin Fenix
Suunto Ambit 2
Garmin Vivofit

Stort set alle fitnessure kan uploade dine bedrifter til en computer eller til en app på din smartphone. De fleste kan begge dele, men det er meget forskelligt, hvad de kan vise.

Det er værdifuld og underholdende information om hårdheden og udførelsen af din træning. Der er også en del ure, der tillader, at du med klik på en enkelt knap kan dele dine resultater på sociale medier. God idé, hvis du kunne tænke dig at sammenligne eller konkurrere med vennerne – for eksempel se, hvem der har løbet hurtigst på en bestemt rute eller kvikkest op ad den lokale bakke.

Tjek på svømning

Suunto kan blandt andet tjekke svømning i pool. Her kan du aflæse gennemsnitshastighed, antal armtag i minuttet og ikke mindst distance, så du slipper for at tælle baner. Du har svømmet 1800 meter i et 50 meterbassin.

[pt id=’2031540′ size=’large’ link=’file’]

 

Tjek på cykling

Detaljer om din cykeltur: Antal højdemeter, maksimal hastighed og splittider for hver 10 km kan aflæses på Garmin Connect. Her er det cykelruten ved Københavns Ironman fra 2013, du kan se.

[pt id=’2031542′ size=’large’ link=’file’]

 

[pt id=’2031541′ size=’large’ link=’file’]

 

Din hverdag

Dine daglige mål vedrørende aktivitet eller hvile kan følges med en app på din smartphone eller tablet. Her er det Polars Loop, men mange af konkurrenternes apps kan omtrent det samme.


TAGS
fitness
Ur

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S