Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tjek om du betaler for meget i mobilabonnement

Et nyt pristjek, foretaget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, gør det nemt at se om du kan spare penge på mobilabonnementet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En person på 28 år, der bor i Aarhus og har valgt områdets dyreste teleselskab, kan mere end halvere sin mobilregning blot ved at skifte selskab. Det viser en undersøgelse, som Wilke har lavet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Besparelsen ved at skifte fra dyreste til billigste selskab er 55 procent, svarende til 1.320 kroner årligt eller 110 kr., om måneden. Et tjek af mobilregningen kan derfor i bedste fald give en billet til biografen eller noget andet godt hver måned. Besparelsen er beregnet på et abonnement, der indeholder mindst fem timers tale og fem gigabyte data samt fri sms og mms. Priserne svinger fra 89 til 199 kroner om måneden.

”Vores pristjek viser store udsving i prisen på mobiltelefoni, så der vil ofte være noget at komme efter. Vi ved, det kan være svært at vurdere, om der er brug for én eller fire gb data. På den offentlige forbrugerportal, Forbrug.dk, har vi en guide til dem, der vil give mobilabonnementet et tjek.” siger Niels Beier, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Forudsætningen for, at du kan vælge det mobilabonnement, som er bedst for netop dig, er, at du kender dit behov. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen råder forbrugerne til at gøre sig klart, hvad de har brug for af taletid og data.

Du kan se, præcist hvor meget du taler på din telefonregning eller på dit mobilselskabs selvbetjening. På telefonen kan du også se dit dataforbrug fordelt på måneder.

”Du behøver ikke vælge mobilselskab i blinde, og det er slet ikke sikkert, du behøver skifte selskab. Måske dit nuværende tilbyder en bedre og billigere løsning, end den det solgte, da du i sin tid tegnede abonnementet,” siger Niels Beier.

”Det vil være en god ide, at vælge noget, der rammer tæt på det, du plejer at forbruge af data og taletid. Hvis du køber et alt for stort abonnement, betaler du måned efter måned lidt ekstra uden at få noget for de penge” fortsætter han.

Ud over tale og data kan det være relevant at se på andre faktorer, når du vælger mobilabonnement. Måske kan du samle hele familiens telefoni og dermed opnå en samlet, billigere pris. Måske abonnerer du også på en streamingtjeneste, som hos nogle er inkluderet i abonnementet. Eller du har behov for udlandstelefoni, hvor nogle selskaber har særlige tilbud.

Wilke har indhentet priser til undersøgelsen fra i alt 26 selskaber, der tilbyder abonnementspakker med data og taletid til testpersonen bosiddende i Aarhus. Priserne er indsamlet i maj-juni 2016.

Læs forbrug.dk’s guide til mobiltelefoni

Se pristjekket af mobiltelefoni

Værd at overveje, når du vælger mobilabonnement:

Hvad er dit normale forbrug målt i tale og data?
Har du behov for andre tjenester end tale og data?
Fx streaming, udlandstelefoni eller telefoni til hele familien.
Brug evt. en prisportal til at sammenligne priser. Vær opmærksom på, om portalen omfatter alle selskaber.
Er der andre forhold, der har betydning for abonnementes pris, fx gebyrer?
Hvordan er dækningen i det område, du plejer at bruge mobilen i – hos de selskaber, du overvejer at tegne abonnement hos?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere