Home » Andet » Tjek bilens helbred med din mobil
Tjek bilens helbred med din mobil

Tjek bilens helbred med din mobil

Share

Danskudviklet dongle og software gør det nemt og økonomisk at overvåge motoren i enhver nyere bil

Den nye OBD (On-Board Diagnostic) dongle fra MobilScan gør det muligt at tjekke den indbyggede computer, som styrer og overvåger motoren i enhver nyere bil. Den information, som mange tror er forbeholdt fagfolk med rådighed over mærkespecifikke eller dedikerede scannere, kan nemt registreres af en smartphone eller tablet med en gratis app. Derefter kan dataene lagres til senere brug, bruges i kommunikation med et værksted og bidrage til en profil af et køretøj, for blot at nævne nogle få eksempler.

“Siden den officielle lancering af OBD-donglen på IFA-massen i Berlin i efteråret 2014 har vi brugt mange kræfter på at etablere en landsdækkende distribution, og jeg er stolt over at kunne sige, at vores produkter har fået en fantastisk modtagelse”, fortæller salgschef Ole Thorslev, MobilScan.

Først og fremmest er der rigtigt mange bilejere, som gerne vil have mere tjek på teknikken i deres køretøjer, end de kan få ved at se på indikatorerne i instrumentpanelet. Flere mekanikere og mindre værksteder har også fået øjnene op for, at vores OBD-dongle til langt under 1.000 kr. kan klare diagnosticeringsopgaver, som de hidtil har løst med grej til femcifrede anskaffelsespriser og store løbende udgifter til softwareopdatering. Og endelig sætter mange private aktører på bilmarkedet pris på at kunne tjekke en bils identitet og motortilstand. I dag er det jo ikke nok at sparke på dækkene.

Se også:  CTEK CS Free + Solar Panel Charger [TEST]: Hold liv i bil og gadgets

Til Android og iOS smartphones og tablets

MobilScans OBD-dongle kan uden videre sættes i det standardiserede, 16-polede stik, som er lovpligtigt i benzinbiler fra 2001, dieselbiler fra 2004 og varevogne over 2.500 kg fra 2007. Dette OBD-stik skal være placeret let tilgængeligt i førersiden og sidder typisk i nærheden af ratstammen.

Når motoren er i gang, registreres driftsdata og eventuelle fejlkoder fra dens computer af donglen, som trådløst overfører denne information til en smartphone eller tablet i køretøjet. Dataene kan både lagres og sendes til en tredjepart, f.eks. et værksted, der skal vurdere om en fejlkode kræver øjeblikkelig handling eller kan vente til næste rutineservicebesøg.

Donglen kommer i to versioner, som bruger henholdsvis Bluetooth og Wi-Fi til kommunikation med Android- og iOS-enheder.
Den nødvendige app er gratis til begge platforme.

Se også:  Topavanceret batterioplader til bilen - kan ikke tilsluttes forkert

Hjælp til brugtbilkøbere

Traditionelt bringer foråret ikke blot lunere vejr, men sætter også gang i brugtbilsalget, og i denne forbindelse nævner Ole Thorslev tre oplagte anvendelser for en OBD-scanner.

“For det første er det nemt at se, om bilens elektroniske stelnummer svarer til det fysiske nummer og papirerne. Med denne kontrol kan man undgå overraskelser i forbindelse med eksempelvis flex-leasing. En potentiel køber kan også tjekke, hvornår en fejlkode er slettet, eller hvor langt en bil har kørt med en aktiv fejlkode. Siger donglen f.eks. 10.000 km, kan det være tegn på, at bilen ikke er blevet serviceret regelmæssigt. En mere langhåret ting er udlæsningen af en bils brændstofjustering over lang tid.

Denne parameter bør ikke variere mere end en plus/minus et par procent, og ligger den oppe omkring plus/minus 10 procent, kan årsagen være, at motoren simpelthen er slidt. På den måde kan vores OBD-dongle hurtigt tjene sig selv hjem, slutter salgschef Ole Thorslev, MobilScan.

MobilScans OBD-dongle er i handelen og kan bl.a. købes i biltilbehørsbutikker og online. Den vejledende pris er 499 kroner for Bluetooth-versionen og 699 kroner for iOS-versionen.


TAGS
Bil
transport

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S