Home » Styresystem » 5 tricks der får Windows 11 til at makke ret
5 tricks der får Windows 11 til at makke ret

5 tricks der får Windows 11 til at makke ret

Share

Windows 11 bliver nu løbende rullet ud på computere i Danmark – måske også på din pc. Her har vi samlet en håndfuld tips til, hvordan du tilpasse Windows 11, så det fungerer endnu bedre i din hverdag

Siden oktober har Microsoft rullet Windows 11 ud, og i de seneste dage har mange danske pc’er fået tilbud om at opgradere fra Windows 10. Men med et nyt styresystem kommer der også en masse nye måder at gøre ting på – plus optimeringsmuligheder, som du ikke havde før.

Vi har samlet fem tricks, så du kan optimere Windows 11 og ikke sidder og mangler funktioner, du kendte fra Windows 10.

 

1 Få styr på højreklik-menuen

Når du højreklikker i Stifinder i Windows 11, så er menuen fokuseret på de vigtigste indstillinger, men du vil lægge mærke til visse mangler, funktioner du fandt i Windows 10 – for eksempel udskrivning og ny baggrund.

Men du kan få adgang til de gamle menuer ved at vælge ”Flere indstillinger” i kontekstmenuen. Så får du den gamle, velkendte menu frem igen.

Se også:  Her er fire sjove og praktiske programmer der er helt gratis

 

2 Nyt layout til flere vinduer

Du har længe kunnet få vinduer til at snappe på plads på dit Skrivebord. Men med Windows 11 er der kommet en række nye layouts, så du kan få flere vinduer til at fylde skærmen ud og derved opnå et godt overblik over de programmer, du bruger til en opgave.

Før musen hen over knapikonet ”Maksimer” (øverst til højre i appen), så får du seks layouts du kan vælge blandt, og herefter er det bare at trække dine apps på plads i vinduerne.

 

3 Sæt programmer fast på startmenuen

Der er programmer, vi bruger mere end andre, og med Windows 11’s nye enkle Startmenu, er det blevet muligt at sætte apps fast, så du let kan få adgang til dem.

Når du åbner app-listen, skal du blot højreklikke på en app, og så vælge ”Fastgør til Start”. Herefter kan du finde appen på Startmenuens liste ”Fastgjort”. Den kan du i øvrigt arrangere, så du har dine apps lige hvor du ønsker dem. Husk også lige at rydde op i de apps, Windows 11 selv lægger på listen. Der kan være programmer imellem, som ikke ønsker.

Se også:  Stor opdatering til Windows 11 klar - masser af nye features

Du kan altid fjerne apps ved at højreklikke på dem og vælge ”Frigør fra Start” og på den måde få en mere overskuelig Startmenu.

 

4 Tilpas nyt panel i Systembakken

Der er kommet et nyt panel, Hurtigindstillinger, når du klikker ikonerne for Wi-Fi, lyd eller batteri i Systembakken. Herfra du kan styre netværket, Bluetooth, Fokustilstand, tilgængelighed og mere.

Du kan tilføje eller fjerne indstillinger fra panelet ved at vælge blyanten i nederste højre hjørne.

 

5 Bedre anbefalinger

Når du klikker på Start, dukker der blandt andet en liste op med anbefalede apps. Men du kan til en vis udstrækning selv bestemme, hvad der skal vises.

Vælg Indstillinger > Personlig tilpasning > Start, og så kan du så få Windows til at vise, eller holde op med at vise, de seneste tilføjede apps, de mest brugte apps, bestemte mapper osv.


TAGS
operativsystem
OS
styresystem
Windows
windows 11

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S