Home » Hardware » Tips til finansiering: Brug for en ny computer til studiestart?
Tips til finansiering: Brug for en ny computer til studiestart?

Tips til finansiering: Brug for en ny computer til studiestart?

Share

Inden længe starter et nyt skoleår, og når man starter på et studie, kan det være en god idé at gå i gang med forberedelserne i god tid, herunder at sørge for at få købt en computer, hvis man ikke har en i forvejen. En computer kan være en større udskrivning, og der er flere måder, man kan overveje at finansiere den på. Det ser vi på her, så læs med, og få gode råd.

På studiet er det vigtigt at komme godt fra start, for det er trods alt en årrække, man skal studere og forhåbentligt dimittere med et godt resultat. Hvis man ikke er forberedt, kan det tage lang tid så at sige at komme ind på sporet.

Muligheder for finansiering

Det kan være en idé at foretage en sammenligning af lån online for at finde det billigste lån. Blandt de mange låneudbydere på markedet kan der være store forskelle på renter og gebyrer, og et overblik kan hjælpe til at spare penge i det lange løb.

Du kan sammenligne lån på en af de mange sammenligningsplatforme, som samarbejder med banker og låneinstitutter. Med en enkelt ansøgning får du lånetilbud fra forskellige aktører, og herefter kan du gennemgå dem og se, hvilket der er mest fordelagtigt for dig. Her kan du se på både rente og ÅOP, eller du kan se på det samlede tilbagebetalingsbeløb. Det er dog også vigtigt at forholde sig til de månedlige afdrag, for her er det vigtigt, at beløbet passer til din økonomi, så du er sikker på at kunne betale det, du forpligter dig til.

Alternativer til at låne

Hvis du ikke ønsker at sætte dig i gæld, kan du overveje, om der findes andre muligheder for at få råd til computeren. Måske kan du låne pengene af dine forældre og betale tilbage lidt ad gangen. Dette vil mange synes, er den bedste løsning, da man som oftest ikke betaler renter og gebyrer og dermed kan spare mange penge.

Hvis du er ude i god tid, kan det måske være en mulighed at spare sammen til den nye computer, for eksempel ved at tage et fritidsjob, hvis du ikke allerede har et. Måske kan du få flere vagter, så du kan tjene flere penge.

Når du starter på studie og måske er flyttet for dig selv, kan du med fordel lægge et budget for din økonomi. Det behøver ikke være indviklet. Du kan blot taste posterne ind i et regneark eller for den sags skyld skrive dem på et stykke papir. Her skriver du alle dine indtægter, som for eksempel kan være SU, løn og måske aktieudbytte, samt alle dine udgifter. Udgifterne dækker over husleje, transport, forsikringer, mad, studiebøger osv. Hvis du vælger at tage et lån, uanset om det er hos dine forældre eller en låneudbyder, skal afdrag på lånet også føres ind i budgettet. Med et budget kan du klart og tydeligt se, hvad du har til rådighed, når alle de udgifter er betalt, og på den måde får du grundlagt en sund økonomi.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S