Home » Software » Tilpas computerens skærm til døgnets lys
Tilpas computerens skærm til døgnets lys

Tilpas computerens skærm til døgnets lys

Share

Med programmet f.lux kan du få din computerskærm til at tilpasse sig tidspunktets lys – varmt og blødt om natten og krystalklart som sollyset om dagen.

Medmindre du kun bruger din computer om dagen, har du sikkert opdaget, at din computerskærm nogle gange opleves for lys, næsten blændende. Det skyldes, at computerskærme er konstrueret til at fungere optimalt om dagen – skærmens farvetemperatur er tilpasset det klare dagslys. Måske har du svært ved at falde i søvn på grund af din computer.

Populære behandlingsmetoder går faktisk ud på at undgå det blå lys, som skærme udsender, i to timer før sengetid. F.lux-programmet får din skærm til at ligne lyset i det rum, hvor du er. Det er rart for øjnene og kan endda betyde, at du får en roligere nat.

Se også:  Før, under og efter ferie: Den store sommerguide

1 Hent softwaren

Gå ind på http://stereopsis.com/flux, og klik på den blå Download f.lux for XP/Vista/7-knap. En besked siger: ”Open file – Security Warning. Tryk Run. Derefter klikkes på I Agree-knappen. Nu er f.lux installeret på din computer, og du er klar til at bruge det.

[pt id=’2018689′ size=’large’ link=’file’]

 

2 I gang med f.lux

F.lux er installeret og fungerer allerede, men indstillingerne kan være svære at få øje på. Gå ind på f.lux-menuen nederst til højre på din skærm. Find ikonet med en blå og en gul cirkel. Du kan kun få adgang til f.lux på denne måde – fra værktøjslinjen.

[pt id=’2018688′ size=’large’ link=’file’]

 

3 Angiv din position

Klik på pilen i menuen ved dine ”location values”. Du kan prøve at skrive postnummer eller bynavn ind, men hvis det ikke virker, kan du i stedet angive dine koordinater, og en kode dukker op, som indsættes i postnummerfeltet. Tryk herefter ok.

[pt id=’2018687′ size=’large’ link=’file’]

 

4 Juster farvetemperaturen

Det kan tage noget tid at vænne sig til lyssætningen. Hvis du ikke bryder dig om den måde, din skærm ser ud på, kan du justere farvetemperaturen med skydeknapperne, indtil du er tilfreds. Vælg Change Setting-knappen på
f.lux,og flyt skyderne.

[pt id=’2018686′ size=’large’ link=’file’]

 

5 Tjek farven

Du ved, at du har fået sat f.lux-indstillingerne korrekt, når din skærms farver ser ud som i en bog under lampelys. Hvis du ikke synes, det er tilfældet, justerer du som angivet i trin 4. Sæt den først til Fluorescent og nogle dage senere på en varmere temperatur.

[pt id=’2018685′ size=’large’ link=’file’]

 

6 Gå langsomt frem

Ændringen i farvetemperaturen på din skærm kan opleves som voldsom. Du kan ændre det ved at ændre hastigheden, hvormed det sker, fra Fast (20 sek.) til Slow (60 min.). Det sker i Slow-boksen i indstillingsmenuen under Transition Speed.

[pt id=’2018684′ size=’large’ link=’file’]

 

7 Vend den om

Ved at efterligne den naturlige variation i sollyset har
f.lux fået din pc-skærm til at se bedre ud og måske givet dig en bedre søvn. Men hvad nu, hvis du arbejder om natten? Tryk ctrl, mens du sætter farvetemperaturen, så bytter nat og dag om.

[pt id=’2018683′ size=’large’ link=’file’]

 

8 Sov godt

En af fordelene ved f.lux-programmet er, at det er så nemt at bruge. Når du nu har sat de enkle indstillinger op, kan du nyde en skærmoplevelse, som er mere øjenvenlig end før. Og det kan endda betyde, at du falder nemmere i søvn om aftenen.

[pt id=’2018682′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
computerskærm
Guide
lys
Tips og trick
Windows 7
Windows Vista
windows XP

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S