Home » AOD Pro » Tillid er godt, men kontrol er faktisk bedre
Tillid er godt, men kontrol er faktisk bedre

Tillid er godt, men kontrol er faktisk bedre

Share

Det er tilfældet, når forbrugere for eksempel ikke kan tjekke en hjemmeside, inden de går ind på den for at handle. I den sammenhæng stiller det forbrugeren markant dårligere, i fald man ønsker en sag afgjort ved domstolene. Kun hvis der er tale om et eu-domæne, er det muligt at kontrolere identiteten på indehaveren af domænet, og Anette Rasmusen håber på at kunne være med til at ændre praksis på dette område.

Flere love om intellektuelle rettigheder

Intellektuel ejendomsret – også kaldet immaterialret – er betegnelsen for den retsbekyttelse, som intellektuelle frembringelser i form af eksempelvis kunst, billeder, litteratur, opfindelser, formgivning, design og logoer er omfattet af. Således må et design ikke kopieres og misbruges, lige som et teaterstykke ikke må redigeres til ukendelighed uden forfatterens samtykke. De love, der typisk kommer i anvendelse, er ophavsretsloven, patentloven, brugsmodelloven, designloven og varemærkeloven.

Samme forhold gør sig gældende i forbindelse med udvikling af software og algoritmer, der eksempelvis anvendes til løsninger, der bygger på kunstig intelligens, men modsat et fysisk produkt kan det i denne sammenhæng være ganske vanskeligt at påvise, om der er tale om en overtrædelse i lovmæssig forstand. I en verden, der bliver stadig mere digital, kan man således forestille sig, det bliver nødvendigt at gentænke de rettighedsbegreber, der hidtil er blevet arbejdet med.

Se også:  8,8 mio. hackertrusler med Covid-19 blokeret

Anette Rasmussen er ny præsident for organisationen ECTA, der rådgiver EU-Kommissionen inden for den lovgivning, der handler om beskyttelse af immaterielle rettigheder, herunder beskyttelse af software, algoritmer og andre datafunderede ydelser.

TAGS
ecta
ophavsrettigheder
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S