Til farveelskeren på et budget

Til farveelskeren på et budget

Share

Der findes en del 27”-computerskærme at vælge mellem. Nogle har dyre paneler, de fleste er med billige tn-paneler. Skærmen her har et va-panel og er et interessant alternativ

BenQ EW2730V spiller op til dans i det efterhånden rimeligt besatte felt af 27″- computerskærme. Der e tale om en skærm, der med en skærmopløsning på 1.920× 1.080 pixels har samme opløsning som flertallet af skærme i den størrelse. Opløsningen burde, hvis det anskues lidt strengt, nok være højere på en skærm af denne størrelse. Det ville give mulighed for at vise finere detaljer og glattere linjer. Men det deler skærmen jo med flertallet af 27″-skærme.

God stil, fine specifikationer

BenQ EW2730V skiller sig blandt andet ud fra mængden ved at have et va-panel, hvilket vi vender tilbage til.

Skærmen har i det hele taget et pænt udbud af features, prisen taget i betragtning. Skærmen er lysstærk med 300 cd/m2, den er også angivet til at have et virkelig højt statisk kontrastniveau på 3000:1.

Se også:  Få 100-tommer 4K i hjemmebiografen

Der anvendes led-baggrundsbelysning, og der kan vises 16,7 millioner farver. Det er ikke en superhurtig skærm med responstiden 8 ms grå til grå. Det ydre fremstår harmonisk. Skærmen står solidt på en stor skrånende plasticfod i børstet aluminiumslook.

Den sorte blanke skærmramme komplimenteres af en bjælke i aluminiumslook, der følger hele undersiden og er vinklet ud mod brugeren. Hverken skærmrammen eller tværsnittet på skærmen er blandt de tyndeste på markedet, men skærmen har alligevel et nobelt udtryk, trods der ikke er anvendt eksotiske materialer.

Gode farver, rigtig god kontrast

Som sagt baserer BenQ EW2730V sig på et va-panel. Det giver sig også til udtryk i skærmens karakteristika. I forhold til en computerskærm med et tn-panel har testeksemplaret nogle klare fordele og et enkelt punkt, hvor den halter lidt efter.

Med 8 ms responstid er skærmen ikke så hurtig som et tn-panel, det er ikke en decideret gamerskærm. Man kan ifølge vores erfaringer dog sagtens anvende den til spil. Til film er den også egnet, hvor den moderate hastighed opvejes af andre fordele.

Se også:  BenQ W1210ST [TEST]: Stille og stilfuld projektor

Ud over almindeligt brug anvendtes MonitorTest 3.1 til at bedømme skærmens kvaliteter. Sammenfaldende for de enkelte anvendelsesområder var det, at BenQ EW2730 i forhold til tn-skærme havde en livlig, men først og fremmest mere nuanceret farvevisning.

Billedet virkede mere ”ægte” og naturtro – der er stadig lidt op til de bedste paneltyper, men det er en rigtig god skærm. Kontrasterne er i en helt anden klasse i forhold til skærme med tn-paneler.

Features for pengene

Ud over billedkvaliteterne byder skærmen også på en lang række features. Der er to hdmi-stik, dvi-d, vga, component input (YPbPr), audio-line-in og -out, hovedtelefonstik, 2× 3-watts højttalere samt fireports usb 2.0-hub.

Endvidere medfølger en fjernbetjening, hvormed den omfangsrige skærmmenu kan indstilles ganske enkelt. BenQ EW2730V forbruger heller ikke meget: 38,8 watt i standardmodus uden kalibrering og 33,5 med kalibrering. I standby var forbruget 0,3 watt.

BenQ EW2730V
  • Billedekvalitet
  • Elforbrug
  • Features
  • Pris

Alt om DATA siger

Ser man bort fra den lidt lave opløsning, er BenQ EW2730V næsten optimal. Det er en computerskærm med masser af features, den har levende farver og rigtig god kontrast. Et alternativ til langt dyrere skærme.

4.5
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
Benq EW2750ZL priser
Del denne