Home » Hi-Fi » Thorens TD 402 DD [TEST]: Brugervenlig retropladespiller
Thorens TD 402 DD [TEST]: Brugervenlig retropladespiller

Thorens TD 402 DD [TEST]: Brugervenlig retropladespiller

Share

En retrolækker plug and play-pladespiller med alt, hvad der skal til for at spille dine vinyler

Denne pladespiller ligner noget fra 70’erne, og designet bygger da også på stilen fra de klassiske modeller, som har slået Thorens’ navn fast som et de største i branchen. Brandet har dog for nylig skiftet ejer, og det er nok til at få puritanske hi-fi-hoveder til at flejne. Men det er der ingen grund til.

Intet besvær

Man har gjort nogle atypiske valg, som i vores øjne er ret geniale. Det retrolækre valnøddedesign (plinten fås også i sort) kombineres med en direkte drevet motor, som vi ellers typisk ser i DJ-pladespillere og mere moderne modeller.

En sådan motor er nem at have med at gøre og yder her en fin stabilitet. I forhold til en bæltedrevet motor har den sine fordele, hvis man ønsker mindst muligt besvær. Betjeningen af TD 402 DD er helt lige til. Der er skifterknapper for start/stop og hastighed; det er alt.

Se også:  Danske hænder bygger en af verdens bedste pladespillere

Det er den eneste pladespiller i testen med automatik. Pladetallerkenen stopper, når nålen når den inderste rille. Armen løftes dog ikke på plads, men det er trods alt rart, at man ikke vender tilbage til en pladespiller, der har spinnet i timevis og dermed slidt på nålen, hvis man glemmer at stoppe den.

Automatikken kan slås fra, hvis man ønsker det.

Fortjener en god RIAA

Opsætningen er hurtig overstået. Montér aluminiumstallerkenen og kalibrer tonearmen. TD 402 DD kommer med en kvalitetsarm i kulfiber, der som en fin detalje har SME-fatning, så du nemt kan skifte pickup. En AT-VM95E-pickup er præmonteret – et glimrende valg, da den i sig selv spiller flot og samtidig giver rig mulighed for opgradering, blot ved at skifte nålen.

Se også:  NAD C558 [TEST]: Rendyrket vellyd på budget

Der er indbygget riaa, så du kan sætte pladespilleren direkte til forstærker og trådløse højttalere. Riaa’en lyder dog lidt tynd og tilbagetrukket. Det gjorde underværker at få en Pro-Ject Tube Box S2 på i stedet. Så spiller TD 402 DD med stor dybde, stram bund og flotte nuancer i hele frekvensområdet.


TAGS
pladespiller
Thorens
vinyl

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S