Home » Andet » Danske stjernearkitekter skaber en planet
Danske stjernearkitekter skaber en planet

Danske stjernearkitekter skaber en planet

Share

Bjarke Ingels og Jakob Lange fra det verdensberømte danske arkitektfirma BIG har skabt en gigantisk spejlkugle på nøjagtig 1/500.000 af jordens størrelse. Efter planen skal den til ørkenfestivalen Burning Man i slutningen af måneden, men for at skaffe de sidste midler, har tegnestuen startet en crowdfunding-kampagne, som du kan støtte

BIG har gjort sit for at gøre København, og for den skyld også New York, Dubai, Prag og et væld af andre byer mere spændende at færdes i. Med innovativ arkitektur har tegnestuen formået et skabe et nyt syn på omgivelserne, og den strategi fører to af de ledende arkitekter fra firmaet nu med sig helt ud i ørkenen, til verdens vildeste kunst- og kulturfestival, Burning Man, som løber af stablen i Nevadas ørken fra d. 26. august.

Giver nyt perspektiv på festivalen

Som tegnestuens bidrag til festivalen medbringer de 250 medarbejdere, som i år vil slå lejr op i ørkenen, en hel planet i miniformat. En kæmpe spejlkugle, der i sit omfang er præcis jordens størrelse divideret med 500.000.

The Orb, som kuglen kaldes, spejler sine omgivelser hele vejen rundt, og bliver således en miniversion af festivalen selv, hvor de deltagende kan se hele pladsen, kaldet Playaen. 

The Orb set fra bunden.

The Orb set fra bunden.

“Kuglen bliver omgivelserne selv”, fortæller Jakob Lange, partner hos BIG og ansvarlig for projektet, da vi snakkede med ham tidligere på dagen. “The Orb spejler hele pladsen og fremstår som en lille planet. De deltagende får mulighed for at opleve festivalen fra et helt nyt perspektiv. De kan stå og se det hele nedefra som tilskuere til den festival de selv deltager i. Om aftenen vil kuglen lyses op af aktiviteterne på pladsen, som et surrealistisk kunstværk, de deltagende selv bidrager til”.

The Orb om natten.

Under kuglen er der allerede planlagt en række koncerter og et bryllup.

Se også:  Købeguide: Bedre festival med gode gadgets

The Orb vil kunne ses fra hele pladsen, og vil således også fungere som en vejviser og et pejlemærke for de deltagende.

Temaet for årets Burning Man festival er “I Robot”. Jakob Lange forklarer, hvordan The Orb er tænkt ind i dette: “Det er en slags fremtidsvision. Teknologien i form af et stort øje, der ser alt, ikke som en big brother, men som vores allesammens universelle øje, der våger over og passer på hinanden”.

Stor hoppeborg indeni

Selve kuglen er bygget op af to lag.

“Det indre er samme materiale, som en hoppeborg. Vi tog faktisk fat i dem, der laver den slags og fik dem til at hjælpe os”, fortæller Jakob Lange og fortsætter. “Det ydre er et fleksibelt lag af spejlblankt metal, som udjævnes helt, når kuglen pustes op. Oppustningen sker ved hjælp af to store blæsere og til at holde kuglen oppe i luften, vil der blive placeret en stor mast, som går gennem kuglen, helt til toppen”.

Se også:  Få den bedste festival med det rette grej

Materialerne og det meste af arbejdet med at bygge The Orb er allerede finansieret, men via en crowdfunding-kampagne vil gruppen af kunstnere bag projektet forsørge at skaffe de sidste midler til blandt andet transport til Nevada og installation af kuglen på Playaen.

Dem der skulle have lyst til at donerere vil blive belønnet med BIG-relaterede gaver. Se mere på Indiegogo.  

The Orb forventes at blive flyttet til Danmark og fremvist ved Dansk Arkitektur Center i 2019.


TAGS
arkitektur
BIG
Festival
kunst

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S