Home » Gratis software » TestDisk kan redde din dag
TestDisk kan redde din dag

TestDisk kan redde din dag

Share

Hvis uheldet er ude kan TestDisk genskabe dine filer, partitioner og boot-sektion, så din computeren kommer på ret køl igen.

TestDisk er et af disse stilfærdige programmer, man ikke hører så meget om. Grunden til dette kan være, at det er et specialiseret datagenskabelsesprogram. Altså den type program man først overvejer, kunne være praktisk, når skaden er sket. Desuden har programmet ikke noget smart brugerinterface, det hele foregår i et dos-lignende og liniebaseret miljø. Programmet er open source under GPL, det koster ikke noget, og man har de rettigheder, som GPL giver i relation til softwaren.

Når programmet hentes ligger det i en zipfil, som blot skal pakkes ud. Så det vil være muligt at køre programmet, der ikke skal installeres. Programmet kan i øvrigt fås til såvel Dos, Windows, Linux, BSD samt Mac OS X miljøer.

Se også:  Her de bedste gratis-programmer lige nu

Stærk i nøden

TestDisk giver et utal af muligheder for at redde din dag, hvis uheldet er ude med dit filsystem. Programmet kan genskabe tabte partitioner, genetablere partitionstabellen og genskabe boot sektoren i FAT12/16/32 og NTFS sektorer. Den kan også finde ext2/ext3 SuperBlock backup og genskabe filer fra FAT, NTFS samt ext2 filsystemer. Endvidere kan der kopieres data fra slettede FAT, NTFS og ext2/ext3 filsystemer.

For erfarne og novicer

Manøvrering i programmet foregår via piletasterne, og er rimeligt selvforklarende. Dog er det seriøse ting man roder med i datagenskabelsesprogrammet, så det vil være en fordel at læse den online dokumentation, som ligger på programmets webside. Det er muligt at foretage forholdsvis enkle operationer, men mere avancerede opgaver kan også udføres. En ting ved programmet er, at den anvender Linux måde at vise drev på, så i vores eksempel blev drevene vist som /dev/sda og /dev/sdb. Det er enslydende med drev et og to, og s’et i betegnelsen viser, at der er tale om SATA drev. TestDisk er ikke mindst nyttig i forbindelse med Linux-baserede recover-cd’er, hvor den er repræsenteret i mange forskellige af slagsen.

Se også:  4 fantastiske gratis-programmer


TestDisk 6.11.3
4.5

Alt om DATA siger

TestDisk er et virkeligt nyttigt program når nøden er størst og dit filsystem trænger til en kærlig hånd

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AOD Download
boot
datagenskabelse

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S