Home » Bærbar computer » Lækker og brugervenlig netbook
Lækker og brugervenlig netbook

Lækker og brugervenlig netbook

Share

Taiwanesiske Asus vil også være med, når anden bølge af
netbooks skyller over den ganske verden. De små bærbare bliver mere og mere
individualistiske

Asus seneste netbook med modelnavnet Eee PC 1008HA bærer også tilnavnet ”Seashell”. Det er ikke svært at forstå, når man har haft Asus’ lille ny i favnen. Stående på en plan flade fremgår det tydeligt, hvor ”petite” denne netbook er, den er meget flad. Det er slående, hvor glat overfladen er, her stikker intet ud. Alle stik er dækket af små dæksler, der flugter med enhedens kabinet og dermed giver Eee PC 1008HA et helstøbt udtryk. Selv undersiden er totalt plan og glat. Dette resulterede omgående i en tankeassociation, hvori ordet batteri indgik. Men tilbage til det i et andet afsnit.

Lige en bemærkning om dækslerne, de er monteret via plasticstrips, der udgår fra dækslerne. Disse strips er heldigvis fleksibelt monterede, så at de ikke automatisk vrides hver gang dækslet tages af for at anvende et stik.

Under skallen

Trods det noget tillukkede ydre, er der skam forbindelse til omverdenen fra Eee PC 1008HA. Der er 2 usb 2.0 porte, 1 mini-usb VGA-konverter i bunden af enheden, RJ45 ethernetstik, MMC/SD(SDHC) kortlæser samt stik til hovedtelefon og mikrofon.

Se også:  Asus ZenBeam Latte [TEST]: Tag hjemmebiografen med i tasken

Dykker vi endnu dybere i enheden, udgør Intels Atom N280 cpu hjertet i ”Seashell”. Det er interessant, fordi den er på 1,66GHz og har en FSB på 667MHz. Den hidtil anvendte N270 har en FSB på 553MHz. Hukommelsen udgøres af 1GB DDR2 ram, og der er en 160GB harddisk, hvilket passer meget godt med størstedelen af netbooks. Som det nu engang er for tiden med netbooks, hedder chipsættet Mobile Intel 945GSE Express.

LAN forefindes i 10/100 Mbit/s-udgaven, og det trådløse 802.11 b/g/n netværk sørger Atheros AR9285 for. Desuden er der Bluetooth 2.1 + EDR. Skærmen er på 10,1” i opløsningen 1024×600 pixel og af glare-typen, de kan jo være en smule følsomme overfor indfaldene lys. Men den er klar og meget flot, i skærmrammen sidder selvfølgelig det obligatoriske webcam. Det lille ”skaldyr” vejer blot 1,1kg, og med de begrænsede ydre mål på 262mmx178mmx18~25,7mm kan den klemmes ind de fleste steder. Menageriet styres af Windows XP Home SP3.

Udover skallen

Asus Eee PC 1008HA er virkelig dejlig at arbejde med. Tastaturet er skønt, tasterne er flade med kort vandring, og tastaturet udnytter virkeligt enhedens bredde. En fin detalje er, at de tætsiddende taster er mindre i profil for oven. Det lille mellemrum mellem tasterne bevirker at fejltastning minimeres. Touchpad er en anelse lille, den virker ellers fint og har multigesture funktion til at zoome ind og ud. Dog skal man undertiden anvende fingre på to hænder.

Se også:  ASUS Rog Strix Impact II [TEST]: Elegant gamingmus til attraktiv pris

Noget, der begejstrede, var den smarte multifunktionsknap. Ved klik i højre side aktiveredes og deaktiveredes touchpad, og ved klik i venstre side skiftedes tilstand for wlan og bluetooth med hvert klik. Fra at være totalt deaktiveret, over fuldt aktiveret til en tilstand, hvor enten wlan eller bluetooth var deaktiveret. Fantastisk, hurtigt og enkelt.

Den nye processor bevirkede, at enheden skulle have en anelse flere kræfter end Atom N270- udstyrede netbooks. Vores målinger med SiSoftware Sandra viste da også, at Seashell havde en Int Buff’d iSSE2 hukommelsesbåndbredde på 3GB/s og en Float Buff’d iSSE2 Memory båndbredde på 2,55GB/s. N270-baserede netbooks ligger typisk på henholdsvis 2,75GB/s og 2,35GB/s.

Batterilevetiden var også virkelig fin med 3 timer og 39 minutter i Battery Eater 2.70 klassisk-testen i auto mode. Det er meget godt, især fordi det er værste scenarie. Et suk til sidst, det er ikke muligt at skifte batteri på Eee PC 1008HA. Det er prisen for formfaktoren, til gengæld er der to års garanti på enheden.


Eee PC 1008HA
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Fantastisk lækker netbook, der glimrer ved også at være meget brugervenlig med et skønt tastatur. Batterilevetiden er også i top, den eneste virkelige anke er, at batteriet ikke kan skiftes

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Asus
netbook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S