Home » Router » Test: ZyXEL Armor Z1
Test: ZyXEL Armor Z1

Test: ZyXEL Armor Z1

Share

Her får du fine features til en fornuftig pris.

Zyxel Armor Z1 router er imposant at skue, ikke nok med at den fylder en del i overflade areal, men den tårner sig nærmest op bagtil. Der er her tale om en AC2350-router, hvorfor den i teorien burde kunne få problemer med at følge med routerne fra TP-Link og Netgear, når det kommer til hastighederne på 2,4 GHz frekvensbåndet.

Armor Z1 har da således også testens samlet set dårligste hastigheder over 2,4 GHz frekvensbåndet, hvor især hastigheden i position 1 har overrasket negativt. Jo længere væk Wi-Fi-adapteren er fra routeren, jo bedre klarer denne router sig op mod de andre to routere. Den kan følge med på 2,4 Ghz frekvensbåndet, men i position 3 er de tre dårligste nemlig praktisk talt lige hurtige til at overføre data.

Se også:  Nu kan små virksomheder få mesh med Wi-Fi 6

Armor Z1 er heldigvis meget hurtigere på 5 GHz frekvensbåndet, hvor den gør en ganske god figur. Den kan ikke helt levere samme voldsomme hastigheder over kort afstand, som to af routerne her i testen kan. Til gengæld er det den router i testen, der procentvis sætter mindst til gennem trappeopgangen.

Erfaringerne med samtidig streaming på 5 GHz frekvensbåndet er lidt blandede, i to omgange er der enten ikke sket nogen hastighedsnedsættelse, men hastighedsnedsættelsen var markant netop gennem i position 2.

Meget stor router der samtidig fylder meget bagtil højdemæssigt, ydelsen følger desværre ikke helt det imposante ydre.

Meget stor router der samtidig fylder meget bagtil højdemæssigt, ydelsen følger desværre ikke helt det imposante ydre.

Routeren har til gengæld et punkt, hvor den klarer sig godt, og det er, når det kommer til jitter, hvor den har ret gode værdier over hele linjen.

Se også:  Google Nest WiFi [TEST]: Stuevenligt Wi-Fi-system med stemmestyring

Armor Z1 er måske ikke testens vildeste router, specielt på grund af ydelsen over 2,4 GHz frekvensbåndet, men det er stadig en kapabel router.

Når det komme til brugergrænsefladen, starter Zyxels brugergrænseflade op i en på absolut minimalistik men overskuelig side. Vil man dybere i systemet, skal man til de avancerede indstillinger, disse er også overskuelige.


ZyXEL Armor Z1
  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger:

Stor og mægtig udseende router hvis 5 GHz frekvensbånd er god uden at være topklasse. 2,4 GHz frekvensbåndet er dog under niveau. Der er ellers tale om en router med fine features til en fornuftig pris.

Pris: 1549 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
dual-band
router
ZyXel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S