Test: ZyXEL Armor Z1

Test: ZyXEL Armor Z1

Share

Her får du fine features til en fornuftig pris.

Zyxel Armor Z1 router er imposant at skue, ikke nok med at den fylder en del i overflade areal, men den tårner sig nærmest op bagtil. Der er her tale om en AC2350-router, hvorfor den i teorien burde kunne få problemer med at følge med routerne fra TP-Link og Netgear, når det kommer til hastighederne på 2,4 GHz frekvensbåndet.

Armor Z1 har da således også testens samlet set dårligste hastigheder over 2,4 GHz frekvensbåndet, hvor især hastigheden i position 1 har overrasket negativt. Jo længere væk Wi-Fi-adapteren er fra routeren, jo bedre klarer denne router sig op mod de andre to routere. Den kan følge med på 2,4 Ghz frekvensbåndet, men i position 3 er de tre dårligste nemlig praktisk talt lige hurtige til at overføre data.

Se også:  Fuld fart på nettet

Armor Z1 er heldigvis meget hurtigere på 5 GHz frekvensbåndet, hvor den gør en ganske god figur. Den kan ikke helt levere samme voldsomme hastigheder over kort afstand, som to af routerne her i testen kan. Til gengæld er det den router i testen, der procentvis sætter mindst til gennem trappeopgangen.

Del denne