Test: Viewsonic VG2860MHL-4K

Test: Viewsonic VG2860MHL-4K

Share

Masser af pixel

For blot få år siden ville tanken om en TN-pc-skærm til denne pris have virket absurd. Men det var dengang. I dag rummer Viewsonic VG2860MHL-4K langt flere kræfter, end vi havde troet muligt.

Vi begynder med det herlige 4K-pixeltal på 3840 x 2160 pixel eller i alt 8.294.400 af de søde små prikker. Læg hertil hver RGB-subpixel, og så kan man tredoble det tal. Fantasien stejler.
G2860MHL-4K måler også 28″ på tværs og har en fod af høj kvalitet, der kan tilte, svinge og justeres i højden. Føj hertil lidt ekstra såsom MHL-displayinput, og man har en stærk pakke, også selvom den bliver hæmmet af middelmådig billedkvalitet fra TN-skærmen.

Se også:  ViewSonic klar med 38" buet kæmpeskærm

Det vil sige: Det passer ikke. Som andre 28″-4K-skærme bringer VG2860MHL-4K TN-teknikken op på et helt nyt niveau. Den halter stadig markant efter IPS, når det gælder synsvinkler, men farver og kontrast er stærke for en TN-skærm. Den allerbedste farvenøjagtighed kræver stadig en IPS-skærm, men vi ville sagtens kunne leve lykkeligt med de mættede farver og den solide kontrast, som denne skærm leverer. Spildetaljerne fra disse otte millioner pixel skal ses for at tro på dem.

Del denne