Home » Apps » 3D Creator [TEST]: Verdens billigste 3D-scanner?
3D Creator [TEST]: Verdens billigste 3D-scanner?

3D Creator [TEST]: Verdens billigste 3D-scanner?

Share

Med appen 3D Creator installeret kan en smartphone fungere som 3D-scanner. Teknologien rummer spændende perspektiver, der måske kan gøre den til den næste killer-feature i vores dejlige gadget-univers. Galt eller genialt? Det vil tiden vise …

Et af tidens buzzwords er AR (Augmented Reality). Der bliver talt og skrevet meget om emnet, men praktiske anvendelser, hvor teknikken virkelig kommer til gavn, har vi endnu til gode. Og dog – i forholdsvis ubemærkethed har Sony Mobile, som står bag Xperia-smartphones, udviklet en app, der kan klemme endnu et værktøj ind i disse digitale schweizerknive, nemlig en 3D-scanner.

To konkrete eksempler, inden vi ser på teknikken: Overtegnede skribent har fået hovedet scannet – udvendigt! – med en ganske almindelig Xperia XZ1 og optræder i et kort klip som en avatar fra en yderst eksklusiv udgave af Blade Runner 2049. Desuden er jeg foreviget i form af en portrætbuste, der er laserbrændt i en massiv glasklump. Kan det blive meget større?

Se også:  3D til kamp mod racisme og miljøsvineri - de stærkeste projekter kåret
Næste killer-feature?

Da Sony præsenterede 3D Creator ved et velbesøgt pressemøde, var vi professionelt blaserte gadget-skribenter tilpas imponerende over resultaterne, og et par kolleger sammenlignede appen med sms – de korte tekstbeskeder, som i tidernes morgen blev skrevet ind i mobiltelefon-standarden. Dengang mente man, at sms muligvis kunne få en berettigelse i erhvervslivet, men ellers havde man svært ved at se det smarte ved at skrive tekster på et taltastatur. Resten er historie, som man siger.

Bliver 3D Creator en succesfuld funktionalitet som sms? Det er svært at spå om. På den ene side er der ingen tvivl om, at 3D-scanning er i vækst, og det samme er 3D-printere. Det afgørende spørgsmål i vores optik er, om ikke-professionelle vil bruge et minut eller to på at udføre en 3D-scanning – frem for blot at knipse billeder og selfies, der kan deles på et splitsekund.

Se også:  Nu kan du betjene din Kia-bil med mobilen - ny app klar

Et bud på en anvendelsesmulighed: Vi ernogle stykker, som nyder at imponere hinanden med madbilleder, når vi er på restaurant eller har kreeret noget smukt på en tallerken derhjemme. Vi har følgelig leget med en tanke om at 3D-scanne de kulinariske frembringelser, så de sagesløse modtagere kan dele vores glæde fra alle vinkler på deres smartphones skærm. Dette spørgsmål be-svarer nok sig selv, når vi har beskrevet den grundlæggende teknik.

3D-scanner

3D Creator er en af de mest vellykkede apps, vi længe har oplevet. Den gør det nemt at komme i gang og nudger brugeren hele vejen igennem scanningsprocessen.

3D-scanner

Data fra en 3D-scanning kan leveres i forskellige formater, som bl.a. kan bruges til direkte 3D-print – her i form af laserbrænding inde i en massiv glasklump på 50 x 80 x 50 mm.

TAGS
3D
3d-scanner
app

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S