Home » Mobiltelefon » Test: Turbo-mobilen leverer ikke, hvad den lover
Test: Turbo-mobilen leverer ikke, hvad den lover

Test: Turbo-mobilen leverer ikke, hvad den lover

Share

Xperia X Performance profilerer sig på ydelsen, men lever ikke helt op til løfterne. Et udmærket kamera og en fin batterilevetid gør dog mobilen til et behageligt bekendtskab

 

Sony har valgt at sprede årets sortimentet af mobiler ud på lidt flere modeller end sædvanligt. Det skal gøre det nemmere for brugeren at få en mobil, der matcher behovet. Xpera X Performance er til dem, der ønsker den optimale ydelse, så man kan nyde spil og underholdning uden problemer.

Skuffer på ydelsen

Det sætter forventningerne højt, når det gælder hestekræfterne, så lad os da bare se på dem først. Vi gav Xperia X Performance den vanlige tur gennem vores benchmark for at teste ydelsen.
Når det gjaldt 3D-rendering og spilydelse gled den flot igennen. Det grafiske klarer den således fremragende. Knap så fantastisk så det ud, når det kom til processor-præstationen. Her lå mobilen blot lidt over middel. De beskedne 3 GB ram hjalp heller ikke til at trække resultatet op. Samlet set endte den således med en lidt skuffende score, et pænt stykke under de bedste konkurrenter (100735 i Antutu).

En benchmark-score er dog ikke altid 1-til-1 med den reelle brugeroplevelse, og det ville være synd at sige, at vi mærkede et kraftoverskud. Dog tog det lidt lang tid at åbne tunge apps, sammenlignet med selv ældre iPhones. Når det gjaldt webhastighed klarede den sig dog fint.
Batterilevetiden er udmærket. Med lidt god vilje klarer mobilen halvanden dag på en opladning.Quick Charge sikrer desuden, at mobilen hurtigt er ladt igen.

Se også:  Sony booster din køreoplevelse med nyt bilanlæg
Skingre farver

Den let kurvede skærm måler 5” og er i full HD. Betragtningsvinklerne er fine, og skærmen står særdeles lysstærk. Et eller andet er dog gået galt, for farverne lyser unaturligt op med et skingert, nærmest neon-agtigt skær. Vi prøvede at slå Sonys billedforbedringer helt fra, men det løste ikke problemet.
Det er lidt en skam for den flotte dybde, som også plejer at kendetegne Sonys skærme er bevaret.

Glimrende kamera

Der er altid høje forventninger til kameraet, når det drejer som om en Sony-mobil, og producenten skuffer da heller denne gang.
Kameraet er stort set det samme som i den lidt billigere og knap så processorstærke Xperia X-model, men vi registrerede alligevel forbedringer hist og her.
Autofokus og ansigtsregistrering sker lynhurtigt, og den nye predictive hybrid autofokus-feature, som følger objektet i fokus, fungerer glimrende på denne mobil.

Skarpheden er god, selvom kameraet godt kunne være bedre til at udnytte de 23 megapixel. Der opstår hurtigt lidt støj i skyggerne, men kameraet er ikke desto mindre det bedste, vi har oplevet, til at skyde billeder i mørke omgivelser.

Se også:  Sony løfter sløret for PlayStation 5 - så vild bliver den nye konsol

Megen af den samme teknologi er genbrugt i frontkameraet, der nøjes med ”kun” 13 megapixel. Også her er resultaterne glimrende.
Begge kameraer byder på et imponerende antal indstillinger og funktioner samt mulighed for at udvide med mange flere features via små kamera-apps, der kan hentes gratis.

Gennemført design

Designet følger stilen fra de nu hedengange Xperia Z-mobiler, omend kanterne er en anelse mere afrundede, hvilket gør mobilen behagelig at holde på, og så har Sony endelig skrottet glasset på bagsiden, så man slipper for at bekymre sig, om det pludselig flækker.

Som den eneste model i den nye serie er Xperia X Performance vandtæt, og det er virkelig en feature, man kommer til at sætte pris på. Det samme gælder den velfungerende fingeraftrykslæser, placeret på powerknappen på siden af mobilen.

Sony Xperia X Perormance

Der er mange gode takter i X Performance, men der er mange konkurrenter i samme prisklasse.

Ikke nok for pengene

Xperia X Performance er gennemgående en gedigen mobil, men den høje pris placerer den blandt markedets topmobiler, og her kan den altså ikke helt følge med.
Kamera og design er godkendt, men skærm og ydelse er et niveau under konkurrenternes.


Sony Xperia X Perormance
  • Features
  • Ydelse
  • Skærm
  • Kamera
  • Batterilevetid
  • Design
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger:

Når mobilens force skulle være ydelsen, så er det lidt af en skuffelse, at den ikke præsterer bedre. Værre er dog den misfarvede skærm. Selvom designet er lækkert og kameraet godt, er mobilen ikke stærk nok til prisen.

Pris: 5500 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Mobiltelefon
Sony
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S