Home » Mus » Test: Trådløs supermus kan det hele, selv modificeres
Test: Trådløs supermus kan det hele, selv modificeres

Test: Trådløs supermus kan det hele, selv modificeres

Share

Logitech G900 Chaos Spectrum er ikke billig, langt fra. Den vil ikke være noget for alle af samme årsag, men når det er sagt, er det lykkedes Logitech at lave en virkelig responsiv trådløs mus

Det er langt fra hver dag, at der frigives en gamingmus med ambitioner så høje, som de er hos Logitech G900 Chaos Spectrum.
Målet har været at skabe en trådløs gaming mus, der er lige så god eller bedre end de bedste kablede gamingmus på markedet. Ikke nok med det så er musen af natur ambidekstral, hvilket vil sige lige egnet til brug med højre eller venstre hånd, og man kan nemt forvandle musen, så den bliver en højrehåndet eller en venstrehåndet mus.

Det gøres ved at tilføje eller fjerne knapper fra musens side. Fjerner man to knapper i den ene side, skjules dette af et magnetisk låg, der medfølger. Det er også derfor, at musen kan have fra 7 til 11 knapper. Man kan helt fjerne sideknapperne, benytte dem i begge sider, eller som beskrevet fjerne dem fra den ene side. Det er helt op til brugeren.

Den bedste optiske sensor
Logictech G900 Chaos Spectrum baserer sig på, hvad Logitech mener er den bedste optiske sensor på markedet. Den er i stand til at forvandle bevægelse på musemåtten til bevægelse på skærmen, uden at der opstår hastighedsafvigelser eller forsinkelser undervejs, når man bevæger musen. Det skulle gælde hele spektret fra 200 dpi til og med 12.000 dpi.

Se også:  Guide: Aktivér G-Sync på en FreeSync-skærm

Vi har prøvet at spille de samme heftige sekvenser med og uden kabel, for man kan nemlig også benytte det medfølgende kabel til musen.

Så vidt vi har kunnet registrere, er der overhovedet ingen forskel på spiloplevelsen. Der tilføjes ikke forsinkelse, og man bevarer samme flydende bevægelse, og det er tilmed en rigtig god kontrol og præcision, man oplever hele tiden. Det er imponerende og også en årsag til den noget hampre pris.

Man kan også benytte kablet til trådløst brug. Her placerer man den medfølgende trådløse 2,4 GHz adapter for enden af kablet, når musen skal benyttes sammen med en stationær computer.

Andre kvaliteter
Logitech G900 Chaos Spectrum er en forholdsvis stor mus, men den virker alligevel let at håndtere. Den er udformet, så man kan anvende den med palm-, claw- eller tip-greb, hvor det sidste gøres lettere takket være indhakket, der er bagtil i den primære musetast.

Musetasterne er noget, vi synes er specielt vellykket. Der er ikke langt til aktivering, og når det sker, mødes man af en dejlig konsekvent responsiv tilbagemelding, der ledsages af et klik.

De programmerbare taster giver adgang til mange forskellige funktioner. Musen her har også et scrollhjul med højre- og venstreklik-funktion. Men bagtil findes to taster, der som standard skifter op eller ned mellem fem forskellige dpi-indstillinger. Funktionen illustreres af tre LED-dioder, der henholdsvis tændes og slukkes, når dpi-indstillingerne ændres.

Se også:  Sennheiser XS Wireless Digital [TEST]: Fyr den af på elguitar uden ledning

Selve musen er udført i forskellige materialer, bagstykket, der også går hen over siderne, består af mat sort plast, der sikrer et ret godt hold, da materialet ikke er helt glat. Det er ikke helt så skridsikkert som gummi, men det virker. Musen er i øvrigt karakteriseret ved at glide meget let, hvis man har den rette musemåtte.

Logitech 900 Chaos Spectrum har meget høje dpi-værdier, og det kan være en fordel i visse situationer, men de fleste gamere vil nok ikke nærme sig de øvre grænser alligevel.

Batteri og software
Da der er tale om en batteridrevet mus, i hvert fald af natur, så er det rart at vide, hvor længe batterierne kan holde. Logitech lover, at de kan holde 32 timer takket være energibesparende tiltag, selv om vi ikke har nået så langt, har vores brug ikke fået batteriniveauet til at falde drastisk.

Logitech Gaming Software er overskueligt, og man får de bedste betingelser for at programmere de 11 programmerbare taster. Musen kan også kalibreres efter musemåtten, LED-belysningen kan styres, og endelig kan man oprette fem forskellige profiler.

Logitech  G900 Chaos Spectrum

Den ser ganske tilforladelig ud, men i virkeligheden er den en hel del bedre, end den ser ud til.


Logitech G900 Chaos Spectrum
  • Features
  • Ydelse
  • Ergonomi
  • Kvalitetsindtryk
  • Software
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger:

Der er ingen tvivl om, at Logitech med denne G900 Chaos Spectrum mus har skabt verdens bedste trådløse gamingmus lige nu. Men ikke nok med det, den hører med garanti til de allerbedste gamingmus, kablet eller ikke kablet.

Pris: 1499 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Gaming
Logitech
mus
trådløs

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S