Test: TP-Link Archer C2600

Test: TP-Link Archer C2600

Share

TP-Link Archer C2600 er en meget vellykket router, som det tydeligt vil fremstå af testen her. Inden vi går i gang med at beskrive routeren, vil en kort præsentation af testen være på sin plads.
Vi har testet routerne med en bærbar tilsluttet til testrouteren via et ethernetkabel. Vi har så tilsluttet en D-Link DWA-192 ac1900 Wi-Fi-adapter til en anden bærbar og målt 2,4 GHz og 5 GHz forbindelserne tre forskellige steder. Vi har målt hastighed via tcp-protokollen, og hvor meget jitter (forsinkelse), samt eventuelle tabte pakker, der forekommer ved udp-protokollen, som anvendes til streaming. Vi har også brugt en ekstra 5 GHz Wi-Fi-adapter for at teste, hvorvidt streaming af en udsendelse påvirkede routerens forbindelseshastighed på 5 GHz frekvensbåndet.

Se også:  F-Secure Sense [TEST]: Sikkerhedsløsning til hele netværket

Vi har testet i et kontormiljø med DEKO-vægge, hvor position 1 er skråt overfor routeren i et rum, position 2 ligger på den anden side af gangen, hvor den direkte vej mellem router og Wi-Fi-adapter afskærmes af en trappeopgang i beton. Position 3 ligger nogle meter nede ad gangen i et åbent kontormiljø med skranke.

For at komme tilbage til TP-Link Archer C2600 så er det en af to routere her i testen, der understøtter MU-MIMO, det er en smart teknologi, der dog kræver, at klienterne også understøtter MU-MIMO. Der er bærbare og smartphones, der gør dette, som er ved at blive lanceret, mens dette skrives. Spørgsmålet er bare, hvor hurtigt udbredelsen af understøttede enheder kommer til at ske.

Se også:  AVM FRITZ!Box 4040 [TEST]: Fantastisk router til prisen
Del denne