Home » TV » Test: Gode funktioner – men jævnt billede
Test: Gode funktioner – men jævnt billede

Test: Gode funktioner – men jævnt billede

Share

Testens billigste tv klarer sig fornemt på mange punkter, men TCL U55S7906 leverer ikke optimal billedkvalitet

Du kan få tre styk af dette TCL-tv og stadig have råd til en miniferie, hvis du vælger denne løsning frem for testens dyreste tv. Med en vejledende pris på lige under 8000 kroner er TCL testens billigste tv og hele 3000 kroner billigere end den nærmeste konkurent. Det kan da også mærkes, at der ikke er tale om et high end-tv. Men TCL U55S7906 falder bestemt ikke igennem.

For du får alle de goder, som testens konkurrenter tilbyder: 4K-opløsning, 55”, smart-tv, USB-port osv. Du får også to fjernbetjeninger, hvor den ene er udvidet og den anden er en lille sag til enkelt hverdagsbrug. Tv’ets medfølgende fødder er fint udført i metal, og i det hele taget er der kvalitetsfølelse. Designet er nydeligt, og selvom de blanke paneler i siden er af plastik, så ser de ikke billige ud.

Bagpå observerer man dog, at der er sparet. Der er brugt en tynd og billig plasttype, indgangene er ikke så lækre som på de dyrere modeller, og du kan fornemme, at tv’ets chassis ikke er af helt samme kaliber som hos konkurrenterne. Det er især plastikken på bagsidens nederste del, der huser elektronik og højttalere, som virker meget billig. Men det vender jo ind mod væggen, så hvorfor ikke bare se bort fra denne detalje.

TCL U55S7906

Tv’et er tyndt foroven, men den nederste del med tilslutninger gør, at kabinettet ved vægmontering hænger lidt ud fra væggen.

Guide giver nem opsætning

Efter at have sluttet strøm til tv’et bliver du guidet gennem opsætningen – herunder også til det trådløse net. Denne del fungerer rigtig fint og hurtigt. Den daglige betjening foregår også nemt og via letforståelige menuer. Smart-tv-delen er ikke den nyeste eller smarteste, men der er de applikationer, som de fleste af os har brug for, og en direkte Netflix-knap på fjernbetjeningen.

Se også:  Samsungs nye tv har ingen ramme om skærmen

Men så får vi armene ned. Da billedet toner frem, oplever vi en farvelade – som om farverne flyder ud i hinanden.

Heldigvis er der gode justeringsmuligheder. Vi får lokket et billede frem, som er langt mere skarpt end med den ”normale” indstilling, tv’et bliver leveret med.

Standardindstillingerne er ikke gode nok, og det er desværre en tendens, vi ser hos mange tv-producenter. Du skal altså også her bruge tid på at justere kontrast, farve og andre forhold, før billedet er så godt, som det kan blive.

Helt godt bliver det dog aldrig, og det er tydeligt, at TCL-tv’et er ekstremt afhængigt af det signal, det får tilført. Er signalet af høj kvalitet, er billedet godkendt. Er det mindre godt, har farverne tendens til at miste nuancer, og billedet mangler detaljer. Det betyder, at du under nyhedsudsendelse det ene øjeblik oplever et fremragende billede for i det næste indslag at blive skuffet. Gode tv’er er bedre til at justere sig ud af den slags problemer.

Se også:  Den foldbare mobil går skridtet videre

Tv’et har ikke har den kvalitet billedprocessor, der er så vigtig, for at billedet kan stå godt og skarpt konstant.

TCL U55S7906

Testens billigste tv ser ikke billigt ud – selv fødderne er udført i flot og gedigent metal.


TCL U55S7906
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
3

Resume

Pris: 7990 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
TCL
tv

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S