Home » Kamera » Test: Stiller skarpt før du opdager det
Test: Stiller skarpt før du opdager det

Test: Stiller skarpt før du opdager det

Share

Autofokus-funktionen er ekstremt hurtig i det nye kamera Canon EOS 80D. Du får skarpe billeder i kassen næsten hver gang, også når du skal fange en pludseligt opstået situation

Det er et kamera i den halvpebrede ende af prisskalaen, det nye EOS 80D fra Canon. Så forventningerne til kvaliteten er høje, når man står med kameraet mellem hænderne. Og ja, det viser sig at være ret fint bygget op med masser af funktionsknapper både bagpå og på toppen af huset, så du let kan indstille funktioner som ISO, skarphed osv. Det er et kamera, som kan en masse ting, så du skal lige have afprøvet det nogle gange, før funktionerne sidder i fingerspidserne. Så lang så godt, ikke noget at klage over, men heller ikke noget rigtig opsigtsvækkende.

Men så sker der noget uventet, da vi skal stille skarpt. Det går usædvanlig hurtigt – autofokussen er ekstrem kvik!

Selvom de fleste nyere DSLR-kameraer reagerer hurtigt, så er EOS 80D lige en klasse over. Du kan fange en løber, en fugl, fodboldspillere eller en motorcykel i hastig bevægelse, og i samme øjeblik du trykker blødt på udløserknappen, er billedet skarpt. Så i langt de fleste situationer har vi i testforløbet fået nærmest ultraskarpe fotos i kassen, billeder der ville have været uskarpe med mange andre kameraer – også mange af Canons andre kameraer for den sags skyld. Det betyder, at EOS 80D er perfekt, hvis du ofte skyder actionfyldte billeder. Da du også kan filme med kameraet (og LCD-skærmen kan vippes ud og vinkles), kan du også få skarpe skud, når der filmes i full HD-opløsning.

Canon EOS 80D

De mange funktionsknapper i højre side gør det muligt at skyde kreative billeder uden at skulle flytte øjet fra søgeren.

Som det ofte er tilfældet med Canon, får du en følelse af sikkerhed, når du arbejder med EOS 80D. Alt fungerer, som man kan forvente. Hvis du er vant til digitale spejlreflekskameraer, lærer du trods de mange funktioner ret hurtigt kameraet at kende, og så er der den hurtige autofokus, som næsten aldrig svigter.

Se også:  Canon Zoemini C [TEST]: Dette kamera har indbygget printer
Nem indstilling på skærmen

Vi glæder os også over, hvor let det er at bruge den trykfølsomme skærm til at indstille kameraet, når der opstår situationer, der kræver særlige indstillinger. For eksempel vælger du hurtigt billedtype ved at trykke på det relevante felt på skærmen, så du er klar på få sekunder. At billedkvaliteten ikke overraskende følger godt med, er naturligvis også vigtigt. Der er god dybde og fine detaljer i billedet. Det er især gløden i farverne, der er med til at give optagelser et meget ærligt udtryk med høj stoflighed.

Det nye Canon er som nævnt ikke et billigt kamera. Med den 18-135 mm-zoom, vi testede, er prisen næsten 13.000 kroner. Men med det objektiv og de kvaliteter kameraet besidder, er du så også dækket godt ind kameramæssigt mange år frem.

Se også:  Sprocket Rocket [TEST]: Analogt kamera med kreative muligheder
Canon EOS 80D

Skærmen kan vippes og vinkles efter behov – særlig praktisk, når du optager video.

 

Godt alternativ:
Nikon D7100

Her får du lidt højere opløsning end med Canon EOS 80D, men samme videooptagefunktion og lidt større zoomområde. Det er en lidt ældre model – til gengæld også til en lidt lavere pris, 10.995 kroner.

Nikon D7100


Canon EOS 80D
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Resume

Pris (8-135 mm): 12.999 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Canon EOS 80D
TAGS
Canon
Kamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S