Home » Router » Test: Stærk router med MU-MIMO og god rækkevidde
Test: Stærk router med MU-MIMO og god rækkevidde

Test: Stærk router med MU-MIMO og god rækkevidde

Share

AC1900-routere er ikke noget særsyn, det er snarere rygraden blandt de hjemlige Wi-Fi-routere. Men udviklingen står ikke stille, en kraftigere processor og
MU-MIMO kan ændre meget

Der er pres på de trådløse netværk ude i de små hjem i Danmark. Vi får flere og flere trådløse enheder, hvormed vi går på internettet, samtidig med at vi bruger flere og flere online-tjenester.
Streaming og gaming kæmper med almindeligt internetbrug om båndbredden. Det gælder med andre ord om at sikre, at alle hjemmets brugere får en optimal brugeroplevelse.

Det kan gøres på flere måder, tri-band-routere kan dele trafikken op i tre forskellige Wi-Fi-forbindelser, således at man kan fordele trafikken bedre. MU-MIMO-teknologien hører under 802.11ac Wave 2. Teknologien  understøttes blandt andet af Linksys EA7500 MAX-STREAM, men også af nogle triband-routere med mere.

Her er indfaldsvinklen en anden, i stedet for at sende flere spatiale ‘streams’ mod en trådløs modtager ad gangen, så sendes der forskellige ‘streams’ ud til hver sin modtager på samme tid. Det forudsætter dog, at de trådløse enheder understøtter MU-MIMO.

Det er dog kun en fordel at anskaffe en MU-MIMO-router i dag, for smartphones og andre trådløse enheder som bærbare vil snart understøtte teknologien.

Se også:  Klassisk router får afløser - med nyt design og Wi-Fi 6

Alle for en, en for alle
Linksys EA7500 MAX-STREAM er en 3×3 AC1900-router, hvilket betyder, at den kan sende de tre streams (3x 433 MBit/s) ad gangen. Deraf hastigheden 1300 MBit/s 802.11ac + 600 MBit/s 802.11n.

Med MU-MIMO giver EA7500 hver enkelt bruger en optimal forbindelse uden ventetider, da denne forbindelse ikke skal deles med andre enheder. Det giver også en bedre udnyttelse af den samlede båndbredde.

Det skulle i sidste ende betyde mere tilgængelig båndbredde for den enkelte trådløse enhed, og en større samlet båndbredde, selvom den teoretiske hastighed til hver enkelt enhed går ned, når MU-MIMO er aktiveret.

Vi kan desværre ikke teste det, da vi ikke har kunnet skaffe  MU-MIMO-adaptere, selvom de angiveligt snart skulle være på beddingen.     

Hvad vi kan gøre er at teste hastigheden uden MU-MIMO, her får vi også at se om den kraftigere processsor gør sit til, at denne router er stærkere end mange AC1900 med eksempelvis 1 GHz processor.

Hertil bruger vi D-Links DWA-192 adapter, der også understøtter 3×3 AC802.11 og understøtter beamforming, som routeren også gør.

Stærk og balanceret
Vi kan i hvert fald konkludere, at routeren klarer sig rigtig godt af en AC1900-router at være, når vi kigger på såvel hastighed og rækkevidde.
Linksys EA7500 har en meget balanceret ydelse, forstået på den måde, at både 2,4 GHz frekvensbåndet og 5 GHz frekvensbåndet ligger højt hastighedsmæssigt.

Se også:  Nyt access-point kan give op til 40 procent hurtigere Wi-Fi på kontoret

Vi har med værktøjet iperf målt routeren i et kontormiljø, her har vi målt hastigheden fra fire meter i luftlinje, i et rum skråt overfor en gang, 18 meter væk nær gangareal og i et lokale ligeledes 18 meter væk, her afskærmet af en trappeopgang i beton.

Hastighederne over 5 GHz går fra 331 MBit/s i de to tætteste målinger til 237 MBit/s og endelig 172 Mbit/s. De tilsvarende tal for 2,4 GHz er 130 MBit/s, 213 Mbit/s, 100,5 Mbit/s og 84 Mbit/s.

Hastighederne er gode, men nok så vigtigt, så holder routeren også en god forbindelse over afstand.

I hjemlige omgivelser kan tallene være lavere alt efter omgivelsernes beskaffenhed, men tendensen er god.

Alt det udenom
Udover at være hurtig råder Linksys-routeren over en meget brugervenlig brugergrænseflade, der i høj grad benytter sig af
illustrationer.

Routeren har alle de gængse sikkerhedsprotokoller, SPI firewall, gæstebrugerfunktion, forældrekontrol og QoS-implementering, hvor man kan prioritere  enheder, programmer eller onlinespil. Alt i alt en god blanding af hastighed og enkelhed.

Linksys EA7500 MAX-STREAM

En router, der understøtter MU-MIMO kan være en god investering.


Linksys EA7500 MAX-STREAM
  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4.4

Alt om DATA siger:

Linksys EA7500 MAX-STREAM er ikke direkte billig, men den er en god investering og fremtidssikring til en fornuftig pris. En af de bedst ydende AC1900-routere og række-vidden overbeviser også. Egnet til den ‘teknikforskrækkede.

Pris: 1499 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
linksys
mu-mimo
router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S