Test: Sonos PLAY:1

Test: Sonos PLAY:1

Share

Skabt til multirumsløsninger

Sonos er pioneren inden for trådløs lyd. Producentens force er multirum og en velfungerende app

Sonos satte for alvor streaming til flere højttalere og flere rum på verdenskortet og var først til at udnytte den trådløse revolution, som gik i gang efter iPhone-premieren i 2007. I mange år har Sonos sat standarden, og her får du stadig en meget velfungerende og gennemprøvet løsning.

Sonos var også blandt de første til at kunne tilbyde stereo fra trådløse højttalere. Du kan således parre alle producentens højttalere til stereosæt og også dette mindste PLAY:1, som er en yderst simpel højttaler med de to knapper på toppen, hvorfra du kan styre enkelte funktioner. Desuden kan du nyde et enkelt og pænt design. Der er en god kvalitetsfornemmelse, og vægten på små 2 kg stykket indikerer da også, at det er mere end varm luft, som gemmer sig bag metalgitteret, der går hele vejen rundt om højttaleren.

Se også:  Sonos klar med en ny tv-højttaler

Opsætningen til stereo foregår let med en app eller et program på computeren, og her spørger højttaleren selv, om du vil sætte de to højttalere op som stereosæt. Det tager reelt 3 minutter at sætte de to højttalere op første gang. Herefter kan du bruge det brugervenlige Sonos-program og afspille fra stort set alle streamingtjenester og radiostationer, der tilbyder streaming.

Musikken hænger godt sammen fra højttalerne. Lydbilledet er homogent, og Sonos har en tendens til at få al musik til at lyde fint. Ikke sublimt, men ok. Det er, som om de små højttalere udglatter lyden, så klangbilledet er det samme næsten uanset, om du lytter til Mahler eller Metallica. Man er jævnt glad, men der er heller ikke noget, som lyder rigtig godt. Lidt skuffende.

Se også:  Test: Find den bedste musiktjeneste

Opsætningen og appen er Sonos’ styrke. Lydmæssigt er PLAY:1 acceptabel, men til samme pris kan du få højttalerne fra Blue Aura og Denon, der begge spiller bedre.

Sonos Play:1

Den blot 16,1 centimeter høje Play:1 er nydeligt bygget. Den fås i en hvid og en sort variant.

Sonos Play:1
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris

High Fidelity mener:

God software og let betjening, men lyden skuffer desværre lidt.

Pris: 3398 kroner

3
Brugerbedømmelse 4 (1 stemme)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
Sonos Play:1 priser
Del denne