Test: Scansonic M-5BTL

Test: Scansonic M-5BTL

Share

Dansk design løber med guldet

Nydeligt formet og bygget med sans for detaljen. Scansonic får sejren i denne test

Danmark har en lang tradition for godt håndværk. Det gælder ikke mindst møbelindustrien, men også fremstilling af højttalere – lige fra kabinetter over højttaler-enhederne til færdige højttalere – er vi eksperter i herhjemme. Scansonic er blandt de danske ”helte”. Fabrikken har produceret traditionelle hi-fi-højttalere i årtier, og derfor overrasker det os ikke, at denne testdeltager også er opbygget efter velafprøvede opskrifter.

For reelt er der – som hos System Audio og Blue Aura – tale om ganske almindelige højttalere, hvor den ene huser fælles forstærker og trådløs modtager, så du kan streame til sættet.

Se også:  Grado iGe [TEST]: Her flyder musikken frit

Den aktive højttaler forbindes med kabel til sin makker i stereoparret. Det er nok en lidt gammeldags måde at tænke på, men det fungerer.

Den specielle bånddiskant sikrer nuanceret gengivelse af de øverste oktaver.

Den specielle bånddiskant sikrer nuanceret gengivelse af de øverste oktaver.

Et godt pejlepunkt, når der skal købes hi-fi, er vægten. Er der brugt gode solide materialer både til elektronik (primært forstærker) og kabinettet, vil højttaleren veje mere og ofte lyde bedre. Og Scansonic er da også testens suværent tungeste sæt med en samlet vægt på næsten 10 kg.

Del denne