Test: … og så med kulørte lamper

Test: … og så med kulørte lamper

Share

Ambilight-teknologien fra Philips-tv bliver nu overført til computerskærme under navnet Ambiglow Plus

Selvom der står ”Philips” på både tv og computerskærme, har disse produkter intet andet at gøre med den hollandske koncern, end at lejerne af Philips-brandet betaler licens til de oprindelige ejere.

Men noget af Philips-ånden lever dog endnu. Oprindeligt hed virksomheden Philips Gloeilampenfabrieken (glødelampefabrik), for det var sådan, det hele begyndte tilbage i 1891, og hollandske Philips er stadig en globalt ledende producent af lyskilder og lamper.

I 2002 fandt man på at kombinere lys med de dengang nye og kostbare fladskærme. Man satte først små neonrør og senere lysdioder rundt omkring skærmen, men på bagsiden af rammen, så væggen bag tv’et bliver oplyst i farver, som svarer til indholdet på skærmen. Teknologien blev døbt Ambilight (Ambient Lighting) eller omgivende lys. Resultatet skal blive en ”mere fordybende billedoplevelse”.

Se også:  Nu kan kan du endelig få Hue-pærer med lille sokkel

Mere neutralt kan man vel fastslå, at Ambilight skiller vandene. Nogen kan se lyset (!), og andre slet ikke. Meget sigende har Philips fået lov til at have Ambilight for sig selv. Normalt varer det ellers ikke længe, før en genial idé bliver registreret og imiteret af konkurrenterne.

Og nu kommer der computerskærme med Ambiglow Plus, hvor lysdioderne sidder i foden og synkroniseres med farverne på skærmen, så brugerne får en ”stemningsfuld skærmoplevelse”, som der står i producentens pressemeddelelse. Alt om DATA har testet den nye 275C, som er på 27” og har en ret høj vejledende udsalgspris på 2899 kroner.

Mere end en avanceret lampe
Man kan indstille farverne på Ambiglow Plus-foden alt efter ens præferencer – for eksempel opkvikkende blå i dagtimerne og en varm glød om aftenen. Man kan også indstille foden til selv at bestemme farverne. Skærmfoden er udstyret med en timer, som automatisk kan tænde og slukke for lyset, når man eksempelvis skal sove eller vågne.  

Se også:  Buet kæmpeskærm fra Philips

Men Ambiglow Plus er langt mere end en avanceret lampe. Farverne kan nemlig også synkroniseres med skærmbilledet. Det foregår således, skriver firmaet: “Den hurtige processor i Ambiglow Plus analyserer billedet på skærmen og tilpasser lysets farve og intensitet på et øjeblik. Det giver en spændende og intens skærmoplevelse, hvor farve og dynamik ikke kun sker på selve skærmen, men også omkring den.”

Kølige farver
Når Ambiglow-funktionen er sat til ”Auto”, har den en forkærlighed for en pink/lilla kulør, men ellers skifter den mellem blå, grønne og røde nuancer, som alle har det til fælles, at de har en noget kølig farvetone, som sjældent harmonerer med billedet på skærmen.

Del denne