Test: … og så med kulørte lamper

Test: … og så med kulørte lamper

Share

Ambilight-teknologien fra Philips-tv bliver nu overført til computerskærme under navnet Ambiglow Plus

Selvom der står ”Philips” på både tv og computerskærme, har disse produkter intet andet at gøre med den hollandske koncern, end at lejerne af Philips-brandet betaler licens til de oprindelige ejere.

Men noget af Philips-ånden lever dog endnu. Oprindeligt hed virksomheden Philips Gloeilampenfabrieken (glødelampefabrik), for det var sådan, det hele begyndte tilbage i 1891, og hollandske Philips er stadig en globalt ledende producent af lyskilder og lamper.

I 2002 fandt man på at kombinere lys med de dengang nye og kostbare fladskærme. Man satte først små neonrør og senere lysdioder rundt omkring skærmen, men på bagsiden af rammen, så væggen bag tv’et bliver oplyst i farver, som svarer til indholdet på skærmen. Teknologien blev døbt Ambilight (Ambient Lighting) eller omgivende lys. Resultatet skal blive en ”mere fordybende billedoplevelse”.

Se også:  Stor buet skærm til billige penge

Mere neutralt kan man vel fastslå, at Ambilight skiller vandene. Nogen kan se lyset (!), og andre slet ikke. Meget sigende har Philips fået lov til at have Ambilight for sig selv. Normalt varer det ellers ikke længe, før en genial idé bliver registreret og imiteret af konkurrenterne.

Del denne