Test: Range Extender med MESH-teknologi

Test: Range Extender med MESH-teknologi

Share

Som lovet i testen af Strongs 1700 Mbit/s netværksnode i Alt om DATA nummer 1 2016, er turen nu kommet til Strongs 1600 Mbit/s Range Extender. Vi ser den nærmere an   

Strong 1600 Mbit/s Range Extender har det tilfælles med det tidligere testede Strong 1700 Mbit/s Connection kit, at den benytter MESH-teknologi med det formål at opnå den bedste Wi-Fi-forbindelse i hjemmet.

Her har vi dog at gøre med en mere traditionel range extender, der i mere ren form er skabt til at øge Wi-Fi-dækningen i hjemmet,  hvor 1700 Mbit/s Connection kittet i endnu højere grad var slået op på at kunne levere virkeligt gode forhold for streaming film og lignende.

1600 Mbit/s Range Extenderen har til gengæld den force, at den understøtter såvel 2,4 GHz frekvensbåndet og 5 GHz frekvensbåndet. Det har to fordele, for det første kan man anvende Wi-Fi-enheder på det trådløse netværk, der ikke understøtter 5 GHz frekvensbåndet.

Det andet er, at man kan foretage en bevidst sortering blandt netværkstrafikken, således at streaming af video og musik foregår over det mindre udnyttede 5 GHz frekvensbånd, mens surfing og almene programmer og lignende sender data over 2,4 GHz frekvensbåndet. Derved påvirkes streaming mindst muligt for den bedste oplevelse.  

Dækning er devisen
Strong har helt åbenbart tillid til deres produkt, ellers ville de ikke garantere, at range extenderen er i stand til at udvide Wi-Fi-dækningen med 70 kvm. Et sjældent set postulat i en branche, hvor produkternes ydelse i høj grad afhænger af mange ubekendte i form af omgivelserne.

Se også:  Test: Stille og brugervenlig NAS

Strong 1600 Mbit/s Range Extender er en lille boks, der placeres oprejst på en plan overflade, hvor det bedst passer ind i forhold til at forlænge Wi-Fi-netværkets signal. Range extenderen er udstyret med 3×3 MIMO (multiple-input and multiple-output) antenner til 5 GHz frekvensbåndet, og 2×2 MIMO antenner til 2,4 GHz frekvensbåndet.
MIMO teknologien sikrer en mere stabil og hurtig forbindelse til enheder, der også understøtter MIMO. Range extenderen kan således eksempelvis sikre en bedre trådløs forbindelse til de nyere smartphones, der understøtter MIMO.

Vi har testet Strong 1600 Mbit/s Range Extender i et rækkehus på to plan foruden kælder. Til testen satte vi to 1600 Mbit/s range extendere op, en burde måske kunne klare mosten ud fra kvm vurderingen. Men der er trods alt tale om en etageadskillelse, hvor eneste nemme signalvej er trappen til førstesalen.

Se også:  Test: Smart Wi-Fi-adapter med udfoldelige antenner

Vores erfaring med opstillingen med to range extendere er, at det virker fint, der er stabil og tydelig forbedret forbindelse på førstesalen, hvilket var formålet med opsætningen.
Opstillingen ser først og fremmest ikke ud til at have nogle ‘huller’, hvor dækningen bliver mærkbart dårligere. Man bevarer samtidigt forbindelsen, når man bevæger sig gennem huset, hvilket MESH-teknologien skulle være garanten for. Forbindelsen synes at skifte fra den ene range extender til den anden, når forholdene kræver det.

Del denne