Home » Mobiltelefon » Test: Prisvenlig topmobil med Leica-kamera
Test: Prisvenlig topmobil med Leica-kamera

Test: Prisvenlig topmobil med Leica-kamera

Share

Kan teknologi fra fotolegenden Leica sikre P9 tronen, som markedets stærkeste kamera-mobil? Vi har testet Huaweis nyeste topmobil

Huawei har lynhurtigt udviklet sig fra en producent, der primært var stærk på priserne, til en producent der lige nu puster de bedste i nakken, når det gælder kvaliteten.
Forventningerne til den nye topmobil, Ascend P9, var derfor store, ikke mindst fordi den bærer frugten af et nyt samarbejde med den legendariske kameraproducent Leica.

Let og lækker
Med sit iPhone-agtige aluminiumslook er mobilen ikke ligefrem innovativ i sit design, men den er slank, let og lækker at holde på.
Ligesom andre nyere Huawei-mobiler har den fingeraftrykslæser på bagsiden – en fin placering, når du står med mobilen i hånden, men til gengæld helt umulig, hvis mobilen ligger på bordet. Fingeraftrykslæseren reagerer hurtigt og præcist, og foruden at låse mobilen op kan den også bruges til at bladre i billeder, trigge kameraet samt flere andre ting, men her fungerer den ikke overbevisende.
I bunden er der USB-stik af den nye Type C, som byder på en række fordele – ikke mindst muligheden for at vende opladerstikket, helt som du vil.

Skarp skærm
Skærmen måler 5,2”, og selvom opløsningen ”kun” er full HD, står den imponerende skarpt og detaljeret med nærmest klinisk kontrast. Lysstyrken er ligeledes glimrende og farverne stærke. Betragtningsvinklerne kan man heller ikke klage over, dog giver skærmen en del genskin, når du tipper den.   
Man burde ikke forvente meget af den indbyggede lyd, da Huawei har fulgt Apples tvivlsomme eksempel og forsynet mobilen med blot en sølle mono-højttaler i bunden. Lyden er dog behageligt afrundet og ren.

Se også:  Stærke mobiler i mellemklassen [TEST]: Når det næstbedste er godt nok

Hurtig på nettet  
Efter Mate 8 for nylig blæste os omkuld med sine imponerende kræfter, var det med en vis spænding, vi sendte P9 en tur igennem benchmark-maskinen.
Resultatet var på ingen måde skuffende. Kun iPhone 6S og Samsung Galaxy S7 slår den på ren råstyrke, og der er ingen, der kommer i nærheden af den, når det gælder web-hastighed.
Batteritiden er cirka halvanden dag ved moderat brug, og mobilen lades ret hurtigt igen – i hvert fald de første 80-90 procent. Det sidste stykke går mere trægt.

Fuld af fototricks  
Det helt store nummer i P9 er kameraet. Leica har bidraget med sin mangeårige ekspertise, og det er der kommet et ret interessant – omend ikke entydigt imponerende – resultat ud af.
Vi kunne hurtigt konstatere, at kameraet ikke er det mest lysstærke på markedet. Det giver ret hurtigt op ved svagt lys, og billederne er generelt lidt grå og triste i udtrykket, sammenlignet med eksempelvis iPhone 6S. Til gengæld står detaljerne flot og skarpt.
Kameraet gør brug af hele to linser, hvoraf den ene tjener både som separat monokrom-kamera og som en dybdemåler, der supplerer hovedlinsen.

Se også:  Motorola edge 20 [TEST]: Slank mobil med turboskærm

Monokrom-billeder skulle derfor være et af kameraets store styrker, og det skyder da unægtelig også nogle rigtig fine sort/hvid-fotos med flot nuancering af gråtonerne. Meget bedre monokrom-billeder end iPhone 6S er de dog ikke.

Der, hvor kameraet virkelig viser sin styrke, er, når kameralinserne arbejder sammen for at skabe dybde. Du kan justere dybdeskarphed frit (helt fra blænde f0.96 til f16 simuleres) både inden du tager billedet, og efter det er skudt. Fokus kan endda også flyttes efterfølgende.
Selvom effekten til tider kan blive en smule kunstig at se på, giver den en lækkerhed til billedet, som få andre mobilkameraer kan matche.

Rigtig meget for pengene  
Trods samarbejdet med Leica har P9 ikke det stærkeste kamera. Ikke desto mindre skyder mobilen rigtig fine billeder og byder på interessante fotofunktioner.   
Når den samtidig er med helt i top på ydelse, skærm og design, er der tale om et rigtig godt køb.

Huawei P9

Huawei satser på kamera-legenden Leica i deres nye Ascend P9.


Huawei P9
  • Features
  • Ydelse
  • Skærm
  • Kamera
  • Batterilevetid
  • Pris
4

Alt om DATA siger:

Kamerakvaliteten er ikke helt deroppe, hvor vi havde håbet, men samarbejdet med Leica giver mobilen nogle unikke fotofunktioner. På ydelse, skærmkvalitet og design er den helt oppe blandt de bedste på markedet.

Pris: 3999 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Huawei
Mobiltelefon
P9
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S