Test: Philips BDM4065UC

Test: Philips BDM4065UC

Share

4K og 40 tommer. Hvadbehager?

Vil du have en meget alsidig skærm, der er god til en masse? Eller foretrækker du en skærm, der koncentrerer sig om en smallere niche, men som afgjort gør det fremragende?

Hvis sidstnævnte er noget for dig, bør du bestemt overveje Philips BDM4065UC. Ingen af de andre skærme kommer i nærheden, når det gælder størrelse. Det er, hvad en standardopløsning på 4K gør ved en 40″-LCD-skærm. Det kan ingen andre skærme konkurrere med.

Det er faktisk kun på denne skala, at 4K for alvor virker. Man kan sætte Windows’ dpi-skyder til 100 procent, og alt ser fint ud. Man får så megen plads på skærmen og så mange detaljer i spil, at alle andre skærme virker andenrangs.

Se også:  AOC Q2778VQE [TEST]: Fokuseret QHD-skærm til overkommelig pris

Problemet er, at dette er en grundlæggende uheldig skærm. Vi retter bebrejdelserne mod dens HDTV-forfædre. Dette er snarere et justeret tv end en ren pc-skærm. Det fremgår af den primitive fod, der ikke kan justeres overhovedet, og den billige fornemmelse, skærmen giver.

Men det virkelig iøjnefaldende er selv LCD-skærmen. Det er en VA-skærm, og det er en populær teknologi til fjernsyn på grund af de bastante farver og den fremragende kontrast. Imidlertid er VA-synsvinkler ikke gode i sammenligning med IPS. Det er fint nok, når man ser tv på tre meters afstand. Det er mindre fint for en pc-skærm.

Del denne