Test: Philips 227E

Test: Philips 227E

Share

Billig, men er den pengene værd?

Vi kan formentlig takke apple, om end modstræbende, for at gøre de brede lag opmærksomme på IPS-skærmteknologi. Som med mange glimrende teknologier har Apple hverken opfundet den eller perfektioneret den. Men ved at putte den i iPhones og iMacs og ved en solid salgsindsats har Apple gjort IPS til noget, mange kender og ønsker sig.

Resultatet er, at der er IPS-skærme i alt lige ned til tilbuds-tablets. Det må være en af grundene til, at skærme som Philips 227E6 overhovedet eksisterer. De store LCD-producenter har reageret på et udbredt krav om billige IPS-skærme. Derfor får vi IPS-skærme som denne til en pris, som tidligere ikke var mulig.

Se også:  Nu kan kan du endelig få Hue-pærer med lille sokkel

Der vil uundgåeligt være en hage. Når IPS bliver så billig, er det ikke helt den samme IPS, man finder andre steder. Den mest påfaldende svaghed er farvenøjagtighed. Billige IPS-skærme klarer sig med seks bits farvedata pr. kanal modsat de otte bits, der er minimum for dyrere skærme. Hvis man regner efter, bliver det til 262.144 farver for 6-bit og 16,8 millioner for 8-bit. Bevares, 6-bit-skærme kan bruge dithering til at indsnævre gabet en smule, men der er ingen tvivl om, at man mister noget af det, der gør IPS speciel.

Del denne