Home » Bærbar computer » Test: Pc’en er blot 10 cm – duer den?
Test: Pc’en er blot 10 cm – duer den?

Test: Pc’en er blot 10 cm – duer den?

Share

Denne computer kan ligge i en hånd, men huser alligevel en komplet Windows-pc, som du kan stikke direkte i en pc-skærm eller i HDMI-porten i et tv. Men kan den virkelig bruges til noget? Det tester vi her

Her kan du virkelig tale om en bærbar computer! Lenovo Ideacentre Stick 300 måler 100 x 38 x 15 mm, indeholder en Intel Atom-processor, Wi-Fi, Bluetooth og Windows 8.1, som du kan opgradere gratis til Windows 10. Desuden har den 2 GB hukommelse og 32 GB lagerplads. Du mangler blot tastatur, mus og skærm.

De to første kan tilsluttes trådløst, og skærmen kobler du på ved at stikke mini-pc’en ind i en pc-monitors eller et tv’s HDMI-indgang. Hvis du har et lille sæt tastatur/mus af rejsetypen med trådløs forbindelse, så har du fået en virkelig kompakt, samlet løsning. Dog skal du tilslutte strøm til Lenovo Ideacentre Stick 300 med en lille strømforsyning.

Se også:  Lenovo Legion 5 Pro [TEST]: Diskret dræbermaskine

Mange vil nok sige, at så kan man lige så godt tage en tablet med – sådan en fås jo også med Windows-styresystem. Og det er svært at argumentere imod. For en tablet fås med kraftigere processor og fungerer mindst lige så godt. Den er større, mere kostbar, men så får du jo også en skærm og mus/tastatur med i prisen.

Lenovos Stick koster kun 1299 kroner, hvilket i sig selv gør den attraktiv. Og indrømmet, det er da imponerende, at man kan proppe så meget teknologi ned i så lille en enhed. Men enheden skal selvfølgelig også kunne anvendes i praksis.

Lenovo Ideacentre  Stick 300

Computeren kan stikkes ind bag i en pc-skærm. Der er indbygget Bluetooth-modtager, så du kan benytte trådløst tastatur.

Som en almindelig pc
Det første indtryk er velkendt. Når du stikker minien i skærmen og kobler det trådløse tastatur til, er du på hjemmebane. Windows dukker op på skærmen og ligner sig selv.

Se også:  PC vs Konsol: Hvilken platform er den bedste?

Nu kan du surfe på nettet, skrive tekster i Word, lave præsentationer i PowerPoint og alt det andet, du er vant til at foretage dig. Hastigheden opleves som på linje med en svag, ”normal” bærbar computer. Så længe du ikke presser dværgen for hårdt med grafik og billeder eller spil, er oplevelsen fin. Lenovo Ideacentre Stick 300 kan sagtens klare alle dagligdags pc-opgaver.

Mini-pc’en er i vores optik en meget speciel enhed, vi nok ikke kommer til at rende rundt med i inderlommen i fremtiden. Den bliver for de få, for de fleste af os kan sagtens klare os med en stor smartphone eller minitablet, som fylder mere, men har skærm og er lettere at have med at gøre.

Men er du en forretningsmand på farten, kan den sagtens vise sig praktisk.

Du kan for eksempel tilslutte den tv’et på hotelværelset, eller du kan bruge den, hvis du skal lave en skærmpræsentation for en kunde.

Lenovo Ideacentre  Stick 300

Minienheden indeholder processor, grafikkort, hukommelse og en lille ram-baseret harddisk. Desuden har den indbygget Wi-Fi samt SD-kortlæser.


Lenovo Ideacenter Stick 300
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
2

Resume

Pris: 1299 kroner

Sending
User Review
4.67 (3 votes)
TAGS
Bærbar
lenovo
pc
Stick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S