Home » Kamera » Test: Lækkerier for entusiasten
Test: Lækkerier for entusiasten

Test: Lækkerier for entusiasten

Share

Olympus E-M10 MKII vinder ikke testen på at være lettest eller tyndest, men Olympus-kameraet er den testdeltager, vi helst vil have med os hele dagen

Med sit lidt store hus og objektiv, en zoom, der er godkendt, men ikke imponerende stor, er det ikke ligefrem oplagt, at Olympus skulle løbe med guldet i denne test. Men efter at have haft kameraet i hånden en uges tid, er det det, som vi peger på.

Føles godt

Sejren skyldes flere faktorer. Kameraet er ikke kun flot designet i retrostil, det har også den feeling i hånden og de lækre materialer, som gør, at det også opleves som et gennemført kvalitetsprodukt. Om det så er zoomen, du selv betjener på objektivet, eller funktionsknapperne på toppen, som betjenes med små lækre klik, så føles det bare godt.

Testens dyreste

At Olympus-kameraet vinder, er måske ikke så overraskende, da det også er testens dyreste sammen med testdeltageren fra Canon (kameraet er officielt prissat til over 5000 kroner, men sælges ofte lige under dette loft). Vi har tit oplevet, at den dyreste testdeltager skuffer. Det sker bare ikke her.

Olympus E-M10 MKII

Læder, knapper med udfræsninger og udskifteligt objektiv og alt sammen i lækkert retrodesign. Det spiller!

I praktisk brug er E-M10 MKII ikke hurtigst i testen til at starte op eller nemmest at betjene. Det kræver lidt tilvænning at lære funktionsknapperne at kende. Men når knapperne først ligger i hånden, kan du klare alle funktioner uden at fjerne øjet fra den elektroniske søger. Bruger du LCD-skærmen kan du se flere informationsdetaljer og også selv vælge fokus. Og endda tage billedet ved at trykke på skærmen.

Se også:  Den store kameraguide: Find det helt rette kamera til ferien

Olympus er et såkaldt spejlløst kamera. Ikke et spejlreflekskamera, men alligevel en løsning, hvor du kan udskifte objektivet efter behov. Og her har Olympus et kæmpe udvalg objektiver i alle prislag. Det medfølgende objektiv (28-84 mm) er dog fint dækkende for de fleste. Her kan du få svag vidvinkel til let zoom – og de 16 megapixel sensoropløsning er nok til udsnits forstørrelser, hvis der er behov for det.

Komponentkvaliteten slår heldigvis igennem i billederne, der har en glød og varme, som vi sætter stor pris på. Der er god dynamik i billedet, og sort kan gengives helt sort, så alle de andre farver står klart frem.Der er ingen tvivl om, at Olympus E-M10 MKII med sin størrelse og kompleksitet er den mere entusiastprægede fotografs valg. Men det er trods alle vores forbehold det kamera, vi helst ville løbe med hele dagen på en feriedestination, og derfor vinder det testen. Og så gør det jo heller ikke noget, at designet ser ret blæret ud.

Se også:  Professionel fotospecialist springer ud på forbrugermarkedet med ny objektivserie
Kig bagfra

Skærmen bagpå kan vippes ud og er i øvrigt trykfølsom.

Fylder en del

Selvom objektivet er kørt helt ind, fylder det stadig en del.

Mere lys

Her kan du let få den indbyggede blitz til at springe frem.

Olympus E-M10 MKII

De tre funktionsknapper til højre gør det let at navigere mellem kameraets rige udvalg af funktioner. Det kræver dog lidt tid at lære knapperne at kende.

 


Olympus E-M10 MKII
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Resume

Pris: 5000 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Kamera
Olympus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S