Home » Smart hjem » Test: Et øje i reolen holder vagt
Test: Et øje i reolen holder vagt

Test: Et øje i reolen holder vagt

Share

Hvor simpelt kan du overvåge dit hjem? Dette kit fra Canary er næsten så enkelt, som sådan noget kan blive, men kan det virkelig erstatte et abonnement hos et sikkerhedsfirma?

Kan en lille cylinderformet 16 centimeter enhed på bogreolen reelt udgøre et helt vagtværn? Det hævder folkene bag denne nye Canary-alarm.

Det indbyggede kamera med 1080p-opløsning kan overvåge et rum, hvis det placeres rigtigt. Skulle der opstå bevægelse i dets synsfelt, vil alarmen blive udløst. Samtidig vil du få en besked fra en app, og du vil endda kunne se, hvad der foregår. Det lyder jo som en oplagt løsning til det smarte hjem, og med en pris på 1695 kroner er det en overkommelig løsning. Nu kan Canary godt nok kun overvåge ét rum ad gangen, men kan udbygges med flere alarmer i samme system. Og placerer du dem med omtanke – ved indgange og i større rum som stuen – bør du kunne dække det meste med få enheder.

Opsætningen af Canary er meget enkel. Du følger den medfølgende vejledning trin for trin. Reelt skal du blot slutte enheden til en stikkonakt og dit netværk (har også Ethernet-tilslutning), downloade en app til iOS eller Android, og stille alarmenheden op. Og vupti, der er hul igennem til dit private vagtværn!

Canary app.

Du kan bruge det indbyggede kamera live, men også få tilsendt en video, så du kan se, om det bare er hunden, der har udløst alarmen.

Vi er ret imponerede over, hvor god videokvaliteten er, når du med din smartphone kigger ud gennem alarmens kamera og ser din stue fra en statisk vinkel. Billedet er dog nogle sekunder forsinket, men det betyder mindre i denne sammenhæng.

Se også:  Brug den gamle mobil til at spotte tyven

Desuden har alarmen ekstra sensorer, som overvåger, hvordan temperatur og for eksempel luftfugtigheden er over tid i det rum, hvor Canary er opstillet.

Alarmen fungerer selvfølgelig også, når du er væk hjemmefra. Så længe du har din mobile enhed på et netværk, vil du kunne se, hvad der foregår i hjemmet.

Lærer rummet at kende

Canary registrerer bevægelser i det område, den kan se. Men der er indbygget algoritmer, som hjælper alarmen med at lære dit hjem at kende. Så et gardin, der blafrer, kæledyr og andre normale aktiviteter, bliver bortfiltreret. Og tak for det, for det 90 dB høje alarmsignal er ret mildt sagt iørefaldende.

Se også:  7 ekspertsvar før du køber overvågning

Vi oplevede, at Canary var meget sensitiv i starten, og alarmen blev udløst konstant. Men du kan på appen justere, hvor sensitiv alarmen skal være, så efterhånden fik vi den indstillet til kun at reagere på større bevægelser – som for eksempel en indbrudstyv.

En anden god feature er, at alarmen selv kan finde ud af hjemmets døgnrytmer, så den ved, om du er hjemme, ude, eller om det er nat. De forskellige tilstande justerer sensitiviteten og slår alarmen til eller fra.

Canary er på ingen måde det perfekte produkt og ikke en fuldblods erstatning for en ”ægte” alarm hos et vagtselskab, hvis du har store værdier i hjemmet. Men nyheden kan være en god løsning i nogle rum og områder, hvor du ikke vil ofre en dyr løsning.

Godt alternativ: Mydlink Home
Canary er alene om at lave enkle overvågningsløsninger til hjemmet. Mydlink Home fra D-Link har lignende funktion, men fordelt på flere enheder. Kameraet for eksempel er ikke indbygget i selve alarmen. Et startsæt koster knap 1700 kroner.

Mydlink Home.

Mydlink Home.


Canary All-in-one Home Security Alarm
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
3

Canary All-in-one Home Security Alarm

Pris: 1695 kroner

Specifikationer:

Kamera: 1080p
Kamera vidvinkel: 147 grader
Tilslutning: Wi-Fi og Ethernet
Interface: iOS og Android
Alarm: 90 dB
Dimensioner: ø80 x 16 cm

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Canary
overvågningskamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S