Test: Et øje i reolen holder vagt

Test: Et øje i reolen holder vagt

Share

Hvor simpelt kan du overvåge dit hjem? Dette kit fra Canary er næsten så enkelt, som sådan noget kan blive, men kan det virkelig erstatte et abonnement hos et sikkerhedsfirma?

Kan en lille cylinderformet 16 centimeter enhed på bogreolen reelt udgøre et helt vagtværn? Det hævder folkene bag denne nye Canary-alarm.

Det indbyggede kamera med 1080p-opløsning kan overvåge et rum, hvis det placeres rigtigt. Skulle der opstå bevægelse i dets synsfelt, vil alarmen blive udløst. Samtidig vil du få en besked fra en app, og du vil endda kunne se, hvad der foregår. Det lyder jo som en oplagt løsning til det smarte hjem, og med en pris på 1695 kroner er det en overkommelig løsning. Nu kan Canary godt nok kun overvåge ét rum ad gangen, men kan udbygges med flere alarmer i samme system. Og placerer du dem med omtanke – ved indgange og i større rum som stuen – bør du kunne dække det meste med få enheder.

Se også:  Billig overvågning fra Creative

Opsætningen af Canary er meget enkel. Du følger den medfølgende vejledning trin for trin. Reelt skal du blot slutte enheden til en stikkonakt og dit netværk (har også Ethernet-tilslutning), downloade en app til iOS eller Android, og stille alarmenheden op. Og vupti, der er hul igennem til dit private vagtværn!

Canary app.

Du kan bruge det indbyggede kamera live, men også få tilsendt en video, så du kan se, om det bare er hunden, der har udløst alarmen.

Vi er ret imponerede over, hvor god videokvaliteten er, når du med din smartphone kigger ud gennem alarmens kamera og ser din stue fra en statisk vinkel. Billedet er dog nogle sekunder forsinket, men det betyder mindre i denne sammenhæng.

Desuden har alarmen ekstra sensorer, som overvåger, hvordan temperatur og for eksempel luftfugtigheden er over tid i det rum, hvor Canary er opstillet.

Se også:  D-Link Wide Eye HD 180˚ Panoramic Camera [TEST]: 180-graders overvågning

Alarmen fungerer selvfølgelig også, når du er væk hjemmefra. Så længe du har din mobile enhed på et netværk, vil du kunne se, hvad der foregår i hjemmet.

Lærer rummet at kende

Canary registrerer bevægelser i det område, den kan se. Men der er indbygget algoritmer, som hjælper alarmen med at lære dit hjem at kende. Så et gardin, der blafrer, kæledyr og andre normale aktiviteter, bliver bortfiltreret. Og tak for det, for det 90 dB høje alarmsignal er ret mildt sagt iørefaldende.

Vi oplevede, at Canary var meget sensitiv i starten, og alarmen blev udløst konstant. Men du kan på appen justere, hvor sensitiv alarmen skal være, så efterhånden fik vi den indstillet til kun at reagere på større bevægelser – som for eksempel en indbrudstyv.

En anden god feature er, at alarmen selv kan finde ud af hjemmets døgnrytmer, så den ved, om du er hjemme, ude, eller om det er nat. De forskellige tilstande justerer sensitiviteten og slår alarmen til eller fra.

Del denne