Home » Hovedtelefoner og højttalere » Test: Nyt højttalerliv – trådløst!
Test: Nyt højttalerliv  – trådløst!

Test: Nyt højttalerliv – trådløst!

Share

Danmarks seneste stereoforstærker udspringer af et hobbybetonet projekt. Det kan ses på designet og prisen – og høres på lydkvaliteten

Historien om den lille HALL 2x8W-forstærker begynder i foråret 2015. Ulrik Tuemand ville bygge sin egen højttaler, og så stod han og manglede en forstærker, som kunne modtage signaler – helst trådløse – fra en smartphone. Sådan nogen er der masser af på markedet, men priserne brød Ulrik sig ikke om.

I stedet skabte han en lille hjemmebygget konstruktion, som hurtigt blev populær blandt familie og venner – og nu er lanceret som et kommercielt produkt til en pris på blot 749 kr. Samle- og loddearbejdet står fruen for. Marie-Louise Larsen sørger naturligvis også for at kvalitetstjekke hver enkelt enhed, inden den sendes direkte til forbrugeren.

Hall Audio HALL 2x8W

Den ultra-minimalistiske HALL 2x8W sparer ikke på højttalerterminalerne, som kan tage både bananstik og afisoleret kabel op til 12 mm². Producenten overvejer at få trykt tekster ved tilslutningerne og omskifteren.

Diskret design
Bortset fra en stof-label med ”HALL AUDIO”, som stikker ud på fronten – inspiration fra Libratone? – er der ikke meget, der signalerer hi-fi på forstærkeren. Elektronikken er klemt ind i en standard plast-elektronikboks med målene 113 x 45 x 84 mm, og vægten på 290 gram skyldes for en stor del en blyplade i bunden, som sikrer, at forstærkeren ikke blæser om i stille vejr.

Se også:  Sonos One [TEST]: Nem at finde plads til – og to assistenter

Til gengæld er bagsiden mere sexet og domineres af fire solide, forgyldte skrueterminaler, som også kan tage 4 mm bananstik, der skal være af lameltypen for at sidde ordentligt fast. En lille vippeomskifter vælger mellem den indbyggede Bluetooth-modtager og et analogt linjesignal via en 3,5 mm jackbøsning.

Hjertet i forstærkeren er en 28-benet Texas Instruments-chip, der er udviklet i Danmark og lyder navnet TPA3110D2. Afhængigt af strømforsyningen kan den levere op til 15 W/kanal i 8 ohm ved 10 % total harmonisk forvrængning + støj. Chippen kører i Klasse-D og har en virkningsgrad på 90 %, der gør det unødvendigt med nogen som helst form for køling.

I volumen er den eksterne strømforsyning lige så stor som selve forstærkeren, og den kan yde 12 V/5 A – altså 60 W, hvad der bør være rigeligt.

Se også:  Harman Kardon Citation 500 [TEST]: Højttaleren har stor lyd og stemmestyring

Ikke hi-fi – og så alligevel
HALL 2x8W er naturligvis ikke noget alternativ til en ”rigtig” hi-fi-forstærker med tilhørende højttalere i dagligstuen. Den henvender sig nok primært til folk, som har nogle højttalere til at stå og flyde – plus lyst til noget ordentlig lyd i kontoret eller værkstedet.

Hos mig er forstærkeren startet i kontoret, hvor den totalt sømløst parrede sig med en iPod med ukomprimerede wav-filer og blev sat til at slæbe et sæt KEF XQ20. Disse højttalere er en ret nasty forstærkerbelastning, som svarer til at hægte en hestetrailer på en VW up!. Her spillede de som en ren fornøjelse med en – for prisen og størrelsen – imponerende dynamik og fylde i lyden.

Da jeg havde sundet mig oven på dette positive chok, tog jeg forstærkeren ind i værkstedet og fyrede op under målegrejet. Og den var god nok. I 8 ohm yder den præcis 8 W, og det er ved 1 % forvrængning, der regnes for lige akkurat hørbart. I en dobbelt så hård belastning på 4 ohm stiger udgangseffekten til 12 W/kanal – stadig ved 1 % THD+N. Bundtrækket fejler altså intet, og det forklarer det sikre greb om KEF-membranerne.

Hall Audio HALL 2x8W

I bedste Libratone-stil er firmalogoet trykt på en lille stof-label, som stikker ud fra fronten på det 11 cm brede kabinet.


Hall Audio HALL 2x8W
  • Lydkvalitet
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger:

Hall Audio HALL 2x8W er noget så sjældent som en danskudviklet og ‑produceret mini-forstærker, der kan spille hi-fi og koster mindre, end nogle audioholikere slipper for en stump kabel med
guldstik. Bluetooth og en analog linjeindgang samt det pæne antal ægte watt rækker fint til forbløffende mange formål.

Pris: 749 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
forstærker
Hall Audio
Højttaler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S