Test: Netgear Nighthawk X4S D7800

Test: Netgear Nighthawk X4S D7800

Share

Her får du modem med i prisen, men hastigheden halter.

Vi fik denne router med i testen, fordi vi håbede på at få så mange MU-MIMO-routere med i testen som muligt, og vi havde testet en anden Netgear router med MU-MIMO før. I den situation så vi os om efter en anden router fra Netgear.

Det skulle vise sig, at vi ikke kunne teste MU-MIMO-funktionaliteten, hvilket vi måtte tage til efterretning. Det er lidt af en skam, for denne router har et prismæssigt handikap sammenlignet med de andre deltagende routere.

Netgear Nighthawk X4S D7800 har nemlig indbygget DSL-modem, hvilket på den ene side betyder, at man kan anvende den som erstatning for den modem/router-kombination som ens telefonbaserede internetudbyder ellers forsyner en med, såfremt internetudbyderen er fleksibel i den sag.

Se også:  TP-Link Archer C5400 v2 [TEST]: Brugervenlig tri-band-router tæmmer netværket

Den kan naturligvis også anvendes lige som de andre routere her i testen, da modemmet øger prisen betragteligt. Den vinder ingen budgetpris, men den kan på den anden side anvendes på en måde ingen af de andre tre routere her i testen kan.

Udover VDSL-stikket til modemmet minder den ellers om en almindelig router. Den har også været tilsluttet som de andre deltagere bag et modem her på redaktionen.

Del denne