Test: MM Vision S6564, dansker løber med guldet

Test: MM Vision S6564, dansker løber med guldet

Share

Gennemtænkte løsninger giver dansk bærbar sejren i det stærke felt

Det er ærligt talt lidt imponerende, at en dansk bærbar kan besejre de ellers meget kompetente konkurrenter i denne test. MM Vision har selvfølgelig ikke som mærkevarerproducenter bygget maskinen helt op fra bunden, men har sammensat den med de komponenter, virksomheden mener er det fornuftige. Og her handler det ikke kun om at vælge en hurtig processor og et ditto grafikkort. Det gælder om at vælge det, som arbejder bedst sammen.

Specifikationerne er dog ikke ydmyge. Vi noterer hele 16 GB af en særdeles hurtig ram-type samt 512 GB ssd-harddisk, som også medvirker til at løfte performance.
Chassiset er lidt anonymt, men overfladen – både uden på og inden i – opleves skridsikkert og rart for hænderne. Tasterne på tastaturet i fuld størrelse har god vandring. Men overfladen er lidt glat, og da tasterne ikke har en fordybning i midten, kan man let komme til at glide på dem. Her er der plads til forbedring. Til gengæld er touch-pad’en særdeles præcis og rigtig lækker at arbejde med.

God og hørbar lyd
Under chassiset gemmer sig et lydkort fra Soundblaster, der også håndterer Dolby-lyd – et plus, når du ser film eller morer dig med spil, hvor lyden er i dette format. Det kombineret med de fint store højttalere fra Onkyo (der oven i købet er vinklet let opad mod brugeren) betyder, at MM Vision leverer testens mest slagkraftige lydbillede. Det er ikke så forfinet og detaljeret som hos testens HP, men har du ikke mulighed for at tilslutte eksterne højttalere, er de indbyggede højttalere i S6564 med deres høje lydtryk absolut brugbare.

Se også:  Stortest: Få den perfekte studie-computer

MM Vision S6564 har overkommelige dimensioner og er ikke særlig tung. Derfor kan du sagtens tage den med dig på farten og bruge den til de mere almindelige pc-opgaver. Men det er, når du fyrer op under et heftigt spil, at denne maskine virkelig kommer til sin ret. Selv i spil med masser af grafiske udfordringer, kører S6564 med meget høj framerate, hvilket giver et flydende og lækkert billede, hvor du ikke skal vente på detaljerne. På mindre gode maskiner kommer nogle af detaljerne i billedet – for eksempel skygger på et træ – ind lidt forsinket. Det sker ikke her, og kombineret med den flotte lyd betyder det, at du bare har lyst til at blive ved med at spille.

Se også:  Acer Predator Z650 [TEST]: Potent gaming-projektor

Ret beset er det svært at se forskel på skærmbilledet på testens MM Vision, MSI og Asus – de ligger meget tæt. Men det er kombinationen af hurtigt, flot skærmbillede, god lyd og den gennemførte bestykning, der gør, at danskeren løber med guldet foran de potente konkurrenter.

Helt sort – dog med lys under tastaturet. Afbryderknappen er placeret i midten lige under skærmen, hvilket efter vores mening er en bedre placering end ude i siden.

Helt sort – dog med lys under tastaturet. Afbryderknappen er placeret i midten lige under skærmen, hvilket efter vores mening er en bedre placering end ude i siden.

Tyst blæser
Trods kraftig bestykning er blæseren yderst stilfærdig og anes kun, nårmaskinen presses.

Del denne