Home » Hi-Fi » Creative Sound BlasterX Katana [Test]: Lydbar til gaming, musik og film
Creative Sound BlasterX Katana [Test]: Lydbar til gaming, musik og film

Creative Sound BlasterX Katana [Test]: Lydbar til gaming, musik og film

Share

Creative flirter med naturlovene for størrelse, lydkvalitet og pris. Den nye Sound BlasterX Katana lydbar/subwoofer-kombination kan spille både højt, dybt og rent – en gevinst for enhver fladskærm med flad lyd

Gaming-lyd forbindes normalt med voldsomme hovedtelefoner, hvis kapsler omslutter ørerne og trykker ind på kraniet, så brugeren både kan isolere sig fra omverdenen og undgå at forstyrre andre.

Vi lydnørder kan tilføje, at det, der kommer ud af de mikroskopiske højttalere i langt de fleste fladskærme og alle de computerskærme, vi har oplevet, ikke ligefrem forbedrer en spil- eller musikoplevelse – nærmere det modsatte.

Lydbar med subwoofer

Lydkortopfinderne hos Creative i Taiwan har i snart mange år designet højttalere og forstærkere, der kan gøre pc-lyd udholdelig og mere til. Nu adresserer man gaming-folket med en lydbar, som skal placeres under skærmen, og en subwoofer, der kan stå diskret under bordet. Denne løsning er døbt Katana, som på japansk står for et traditionelt samuraisværd. Creatives lyd kan også blive knivskarp, men prisen for deres Katana er mikroskopisk i forhold til et antikt sværd.

Se også:  Prisstærkt gaming-headset i bæredygtigt design

Selve lydbaren er fremstillet i børstet aluminium. Den arbejder i stereo og er i hver kanal bestykket med en forholdsvis stor, fremadrettet diskant på 34 mm og en opadvendt mellemtone på 64 mm. Den tilhørende subwoofer er ganske kompakt og indeholder en 133 mm basenhed, som får hjælp af en fornuftigt dimensioneret refleksport.

Bortset fra strømforsyningen, som er ekstern, er al elektronikken samlet i lydbaren. Der bruges en forstærker til hver af de fem højttalerenheder. Udgangseffekten opgives til 45 W RMS til diskanter og mellemtoner plus 30 W RMS til subben – i alt 75 W RMS eller 150 W Peak papirwatt.

Digitalt trylleri

Katana er velforsynet med tilslutninger. Der er en optisk digitalindgang plus USB-A til et flashdrev, microUSB til en computer og analog AUX IN til alt andet. Hvis et gamer-headset tilsluttes, er der også en indgang til dets mikrofon. Desuden kan lyd streames via Bluetooth 4.2. Til tv-lyd ville det være godt med HDMI.

Se også:  Ikonisk gamingmus får trådløs efterfølger – vejer blot 99 gram

Creative lover surroundlyd med både 5.1 og 7.1 virtuelle kanaler. Et mere nøgternt bud er nok en vis rumvirkning i kraft af digital signalbehandling.På undersiden af lydbarens kabinet sidder en stribe lysdioder, som i stil med Philips’ Ambilight kan give skærmbilledet en ekstra dimension og vise lysmønstre i bevægelse i 16,8 mio. farver.

  • Lydkvalitet
  • Features
  • Brungervenlighed
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Creative Sound BlasterX Katana henvender sig ikke alene til gamere. Denne lydbar/subwoofer-kombination kan også udrette mirakler for lyden i situationer, hvor brugerne ellers ville nøjes med de indbyggede højttalere i tv- og computerskærme – for ikke at tale om bærbare, tablets og smartphones. Og prisen er endnu en grund til at overveje Katana.«

Nøgletal
Pris: 2249 kr.
Forstærker: Tri-Amping med separate sektioner for subwoofer samt mellemtone og diskant i hver kanal, Klasse-D
Udgangseffekt (opgivet): 75 W RMS, sandsynligvis 10 % THD
Tilslutninger: Bluetooth 4.2, analog audio (minijack), USB audio, USB flashdrev, optisk digital, mikrofon, hovedtelefon, subwoofer
Mål: Lydbar: (B x H x D) 600 x 60 x 79 mm
Vægt: Lydbar: 1,5 kg;
Mål: Subwoofer: 130 x 333 x 299 mm
Vægt: Subwoofer: 4,0 kg

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Creative Sound
Gaming
lyd
lydbar

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S