Home » Mobiltelefon » Mobiler i mellemklassen [TEST]: Luksus til moderate priser
Mobiler i mellemklassen [TEST]: Luksus til moderate priser

Mobiler i mellemklassen [TEST]: Luksus til moderate priser

Share

En ny klasse af mobiler er dukket frem den senere tid. De byder på design og specifikationer, der nærmer sig topsegmentet, men sælges relativt billigt. Vi kiggede nærmere på de tre “super-mellemklasse-mobiler” under 4000 kroner

Kinesiske producenter som Huawei og OnePlus har på ganske kort tid taget en stor del af mobilmarkedet ved at tilbyde smartphones, der stort set matcher de bedste konkurrenter, men til priser der ligger væsentligt under priser på topmobilerne fra Samsung, Sony og andre veletablerede mærker.

Nu tager disse producenter imidlertid til genmæle med mobiler, der leverer meget af det, man forventer af deres flagsskibsmodeller, men til priser under 4000 kroner. En ny klasse af smartphones er således opstået: super-mellemklasse-mobilerne.

Lækkert design

De tre testede mobiler er designet solidt, i gode materialer og med tydelige designelementer fra producenternes topmobiler. Galaxy A9 er skabt med Infinity-skærm, der udnytter en stor del af mobilens front, mens Xperia XA2 har det kantede look, man kender fra seriens dyreste mobiler, samt en skærm, der når helt ud i siderne.

Asus’ mobil er mere ordinær i sit udseende og formår ikke at udnytte overfladearealet så godt som de to andre, men det er en solid og veldesignet smartphone i kvalitetsmaterialer.

Galaxy A9 er desuden vandtæt, hvilket desværre ikke gælder for de to andre. Lidt trist, da det ellers tidligere har været et særkende for Sony-mobilerne.

Fingeraftrykslæser og USB Type-C finder man på dem alle tre, og glædeligvis har de også minijackstik til hovedtelefoner. Dual sim og plads til microSD-kort er ligeledes en feature, der går igen på alle tre mobiler.

Gode skærme

Opløsningen på skærmene er også mere eller mindre identisk, men teknologierne, der er anvendt, er forskellige. Det er generelt gode skærme, men Samsungs skarpe og farvestærke Super Amoled-display overstråler dog de to andre. Takket være Samsungs særlige Allways On-features er den også i stand til at vise notifikationer og meddelelser, mens mobilen er på standby, uden at der bruges strøm på det.

Se også:  Vind en seniorvenlig smartphone i lækkert design

Sonys skærm står dog også rigtig flot, med imponerende lysstyrke, mens Asus har et mere blegt, men ikke desto mindre rent og skarpt billede. Højttalerne er ikke noget, der er gjort det helt store ud af i nogen af mobilerne. De lyder, som man forventer af en smartphone.

Satser alt på kameraerne

Kameraerne er der, hvor der for alvor er sat ind. Det er her mobilerne leverer luksus. Der er dog stor forskel på, hvordan producenterne har prioriteret, og hvilke teknologier der er brugt.
Asus satser stort på bagkameraet.

Her er ikke sparet på noget, og takket være en stor blænde og digitalt trylleri er kameraet i stand til at levere nogle af de bedste billeder, du kan få ud af en smartphone lige nu. Især ved lavt lys brillerer det, med minimal støj og misfarvning.

To separate linser betyder desuden, at du kan lave lækre bokeh-effekter med flotte slørede baggrunde og har mulighed for at skifte fra almindeligt synsfelt til vidvinkel, når du vil have ekstra meget med i bredden. Dertil kommer smarte funktioner som Super Resolution, der ved at smelte fire fotos sammen skaber billeder på 49 MP samt Panaroma og andet.

Helt så meget er der ikke gjort ud af frontkameraet, men det er ikke desto mindre et glimrende et af slagsen med et godt udvalg af funktioner.

Samsung har til gengæld valgt at satse fuldt på frontkameraet, som faktisk er vildere end på selv producentens dyreste topmobiler. Her får du to objektiver, så du både kan tage nærbilleder og fotos med et bredt billedfelt. Tilsammen kan de desuden skabe bokeh-effekter, så du får en flot sløret baggrund bag dine selfies.

Effekten kan justeres både før og efter, og der er desuden mulighed for at indstille flere andre parametre, vælge diverse filtre, stickers og meget andet. Så hvis du ikke kan få en god selfie i kassen, er det altså ikke mobilens skyld.

Se også:  Samsung lancerer digital parterapi

Til gengæld har Samsung ikke gjort meget ud af bagkameraet. Det har langt fra den kvalitet, man kender fra producentens topmobiler. Der er ingen optisk stabilisering, og det må kæmpe en del med støj og sløring i mørke omgivelser.

Sony går ikke linen fuldt ud på hverken det ene eller det andet kamera, men har forsøgt at levere høj kvalitet på begge. Strategien med et højopløst 23 MP-kamera slår dog fejl, for der er ingen forskel i skarpheden, når du sammenligner med et 12 MP-billede taget med mobilen. Det højopløste billede er blot lidt mere grumset i farverne. Det har væsentlig højere ISO end de andre, men støjen er ikke mindre i mørke omgivelser.

Frontkameraet har ligesom hos Samsung mulighed for vidvinkel-billeder og er velsforsynet på features, men farvegengivelsen er ikke optimal.

Mens der er satset stort på kameraerne, er der sparet på processorkræfterne. Her mærker man, at vi ikke er helt oppe i toppen. Sony er hurtigst, Asus kommer sidst i mål, men ingen af mobilerne er tilnærmelsesvis så hurtige som markedets dyreste smartphones. Ydelsen svarer nogenlunde til, hvad man kunne forvente af en topmobil for tre år siden.

Det er også fuldt tilstrækkeligt, hvis du blot bruger mobilen til almindelige formål som internet, Facebook, mail, foto osv. Hvis du vil spille, redigere video eller foretage andre krævende opgaver, så får du ikke en tilfredsstillende oplevelse med disse mobiler.
Batterilevetiden er dog i den gode ende og kan uden problemer klare en dag på en opladning. Alle tre har store batterier – Sonys holder en smule længere end de andre.

TAGS
Asus
Samsung
smartphone
Sony

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S