Home » Hi-Fi » Test: Lad vinylerne spinne uden ledning
Test: Lad vinylerne spinne uden ledning

Test: Lad vinylerne spinne uden ledning

Share

Akai hiver grammofonen ind i den trådløse tidsalder med BT500, som kan kobles til hovedtelefoner og højttalere uden ledning. Den nydelige pladespiller har også flere andre tricks i ærmet …

Er du typen, der foretrækker din musik med knas og knitren og elsker at se de sorte vinylskiver spinne rundt på grammofonen, men samtidig elsker friheden ved trådløse hovedtele-foner og højttalere, så kunne Akai BT500 nok være noget for dig. Her får du nemlig en grammofon med indbygget Bluetooth og andre moderne features.

Nem og nydelig

I sit udseende er pladespilleren rimelig ordinær, men sådan set ganske nydelig. Lakeret valnødstræ og blankt aluminium giver den et tjekket retro-look, der vil smelte fint ind i de fleste hi-fi-systemer.
Byggekvaliteten er udmærket, uden på nogen måde at være imponerende. Armen giver ikke helt den kvalitetsfornemmelse, man kunne ønske.

Der er tale om en bæltedrevet model, så det kræver et par indledende manøvrer at montere drivremmen, men det foregår ret nemt, og når først det er gjort, skal det ikke gøres igen. Der er nemlig en drejeknap til at skifte tempo, så du slipper for at flytte remmen, hver gang du går fra 33 1/3 til 45 rpm.

En indbygget RIAA-forstærker sikrer desuden, at du slipper for at tilkoble en ekstern forstærker. Med det medfølgende phono-kabel kan du plugge pladespilleren i enhver forstærker eller direkte i et par aktive højttalere, hvis du vil – eventuelt et sæt Sonos eller andre Wi-Fi-opkoblede modeller. Så bliver BT500 en del afdit trådløse multirums-setup.

Akai BT500.

Akai BT500 både analoge og digitale indgang på bagsiden.

Lyt uden ledning

BT500 fungerer dog også trådløst helt af sig selv. Den indbyggede Bluetooth-forbindelse gør det muligt at koble pladespilleren til dine trådløse højttalere eller hovedtelefoner. Tryk på den lille knap under pladespilleren, så kobler den sig på den nærmeste Bluetooth-enhed.

Se også:  Sony PS-LX310BT [TEST]: Giver en trådløs pladespiller nogen mening?

Der er grundlæggende noget, der ikke helt giver mening, når man vælger vinylmusikkens varme analoge lyd, og så sender den videre til sine højttalere eller lyttebøffer via en komprimeret digital forbindelse, men her på Alt om DATA er vi hverken hysteriske purister eller fordømmende hi-fi-fanatikere, så hvis dette set-up fungerer for dig, skal du ikke høre et ondt ord herfra.

Og det fungerer faktisk ganske glimrende på BT500. Lyden er helt udmærket via den trådløse forbindelse, og ved hjælp af et lille hjul er det muligt at regulere volumen, mens du lytter.  
Lige ved siden af volumenhjulet er der indgang til hovedtelefoner, så du også har mulighed for at tilslutte hørebøffer via kabel.  

Se også:  Sony PS-LX310BT [TEST]: Giver en trådløs pladespiller nogen mening?
Optag plader til pc’en

Skulle du have lyst til lagre din vinylmusik digitalt, så du kan lytte via computeren eller tage musikken med på farten, tillader BT500 også dette.
På bagsiden af pladespilleren finder man en USB-port. Sæt et USB-kabel imellem pladespilleren og computeren, så kan du optage musikken direkte ind på pc’en. Lyden optages i 16-bit og enten 44.1 kHz eller 48 kHz, hvilket ikke ligefrem er overvældende, men ganske tilstrækkeligt i de fleste tilfælde.

Akai BT500

Akai BT500 ligner en ganske traditionel pladespiller fra fronten.

Sejrer på alsigheden

Alsidigheden er således stor i BT500. Stort set uanset hvilket lyd-setup, du kører med derhjemme, kan pladespilleren nemt integreres.
Bluetooth er blot én af mulighederne og behøver ikke være den afgørende årsag til at vælge denne pladespiller. Uanset om du bruger den trådløse forbindelse eller ej, får du en ganske udmærket pladespiller med BT500.

Har du hverken tænkt dig at bruge Bluetooth, USB, den indbyggede RIAA-forstærker eller hovedtelefon-udgangen, så brug hellere pengene på en mere simpel model fra eksempelvis Pro-Ject, Rega eller en af andre producenter, som sender glimrende pladespillere ud i dette prisleje. Så får du mere vellyd og bedre byggekvalitet for pengene.

Akai BT500 har sin berettigelse i et moderne setup, hvor det digitale, analoge, trådløse og kablede skal spille sammen på nemmeste vis. Og her gør plade-spilleren det ganske fortræffeligt.


Akai BT500
  • Lydkvalitet
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Byggekvalitet
  • Pris
4

Alt om DATA siger:

BT500 vinder på sin alsighed. Det er ikke den bedst lydende eller mest veldesignede pladespiller i prisklassen, men Bluetooth, USB samt indbygget RIAA-forstærker og hovedtelefon-udgang gør, at den passer i ethvert setup.

Pris: 3499 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Akai
pladespiller
vinyl

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S