Home » Kamera » Test: Kuglerundt kamera filmer alt omkring dig
Test: Kuglerundt kamera filmer alt omkring dig

Test: Kuglerundt kamera filmer alt omkring dig

Share

Virtual reality er det helt hotte for tiden. Nu kan du selv skabe dit eget VR-indhold. Samsung er klar med et kamera, der filmer videoer og billeder i 360 grader

Synes du, at udbuddet af VR-indhold er lidt tyndt, så fortvivl ikke. Du behøver ikke slå dig til tåls med præfabrikerede videoer. Skab dine egne. Med Gear 360 lader Samsung dig filme videoer og billeder.  

Ikke ”ægte” virtual reality

At kameraet hedder Gear 360 og ikke VR Cam eller noget i den stil har en væsentlig pointe. Der er nemlig ikke tale om ”ægte” virtual reality i den forstand, at du kan bevæge dig frit rundt i den verden, du ser. Der er tale om 360 graders videoer, hvor du kan se dig rundt til alle sider, men kun fra den position, hvor der blev filmet. Stod kameraet stille, står du selv stille, bevægede kameraet sig, følger du med, uden at kunne gøre fra eller til.

Udover at filme videoer kan kameraet tage stillbilleder i almindeligt fladt format eller som 360 graders foto.

Gennemført design

Det runde kamera har noget Star Wars-robot-agtigt over sig, men trods det nuttede udseende, er der dog ikke meget legetøj over
det. Det er solidt skruet sammen og giver en betryggende kvalitets-
fornemmelse.

I bunden er der et lille tripod-stativ, som klappes ud, når du vil stille kameraet. Klappet sammen fungerer det som en holdestang, så du kan lave håndholdte optagelser. Skru tripod’en af, og du kan erstatte den med et hvilket som helst andet kamerastativ af standardformat.  

Se også:  Glem full-frame, dette kamera kan ryste fotomarkedet i 2021

På siden af kameraet peger to runde objektiver i hver sin retning. Mellem dem er der indgange til batteri, microUSB-kabel og hukommelseskort (microSD) placeret i den ene side, og i den anden er der power-knap og Bluetooth-knap. Begge duplerer som navigationsknapper, når du vil betjene kameraet manuelt. Gør du dette, får du visuel feeedback fra det mikroskopiske display på toppen, hvor den røde Record-knap også befinder sig.

Styr det fra mobilen

Det nemmeste er dog at styre kameraet fra din smartphone. Så kan du også få vist kamerabilledet direkte på mobilskærmen og få adgang til alle kameraets funktioner. Finjuster eksponering, ISO og hvidbalance eller skift optagekvalitet.

Hver af de to kameraer kan optage i QHD som det maksimale, hvis du bruger dem for sig selv til 180 graders billeder. Tilsammen kan de optage i 4K, når du bruger dem til 360 graders billeder.

Opløsningen for stillbilleder er 15 MP pr. kamera, og 30 MP når de kombineres.

Optagekvaliteten er som sådan udmærket. Det er ikke det mest lysstærke kamera, men billederne er som sådan fine og skarpe.

Samsung Gear 360

Der er 180 graders fiskeøjekamera på begge sider af det runde Gear 360.

Sjusket sammensyning

Princippet bag 360 graders billeder er ganske simpelt. De to vidvinkelkameraer optager hver sit område, der dækker et felt på 180 grader. Kameraet sørger så for at sy optagelserne sammen til 360 graders billeder.

Se også:  Hvad skal vi med 5G? Her er 3 gode grunde til at springe på

Du kan se billederne enten via Samsungs Gear VR-briller eller direkte på mobilskærmen, som følger billedet 360 grader rundt i den retning, du vipper skærmen.
Med et dedikeret 360 graders kamera som Gear 360 burde man forvente, at alt var fintunet, så sammensyningen af de to billeder skete helt umærkeligt. Det er desværre ikke tilfældet.

Der hvor de to billeder møder hinanden, kunne vi se en tydelig overgang. I bedste fald blot en forskel i lyset, i værste fald var elementer i krydset mellem de to billeder klippet sammen på lettere grotesk vis.

360 graders-effekten ryger desuden, når du kigger opad eller nedad. Prøver du at følge billedet hele vejen i vertikal linje, kommer du ikke længere end helt i top eller helt i bund. Det er kun til siderne, du får lov at bevæge dig frit 360 grader rundt.

Uagtet de ellers mange fine takter er Gear 360 derfor ikke særlig velykket som 360 graders kamera. Som det som oftest er med ny teknologi, går der lidt tid, før den modnes, og med Gear 360 viser Samsung da om ikke andet, end at vi er på vej derhenad.


Samsung Gear 360
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Design
  • Batterilevetid
  • Funktionalitet
  • Pris
2.5

Alt om DATA siger:

Designet er indbydende og betjeningen ligetil. Billedkvaliteten fejler heller ikke noget, men kameraet sjusker, når der skal sys 360 graders billeder sammen, og så er der ikke megen pointe i at kaste penge efter det.

Pris: 3199 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
360 grader
Kamera
Samsung

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S