Home » Hjemmeunderholdning » [Guide]: Kontrol over hjemmebioen
[Guide]: Kontrol over hjemmebioen

[Guide]: Kontrol over hjemmebioen

Share

Ligger du inde med bunker af film, tv-serier og musik, så kan du får glæde af den gratis, men solide Kodi. Medieafspilleren håndterer stort set alle formater og kan i praksis omdanne din pc til en sand hjemmebiograf

Kodi er en alsidig open source-app og en elegant metode til at holde styr på alle sine mediefiler på, fra tv-shows til film og musik. Stort set alt i Kodi kan ændres. Fra temaer (kendt som ”skins”) til tilføjelsen af forskellige plugins, som understøtter ekstra funktioner. Blandt andet YouTube-afspilning.

En af de allermest nyttige funktioner er muligheden for at matche mediefilerne. Kodi leder på internettet efter metadata for dine filer med et bestemt film-, tv-serie- eller musiknummer.

Kodi understøtter også en række fjernbetjeninger. Se mere om dette på http://kodi.wiki/view/Remote_controls for en komplet liste over kompatible enheder. Har du lyst til at teste, om Kodi er noget for dig, så læs mere her, hvor vi viser dig, hvor-dan du opsætter og bruger Kodi.

Se også:  Test din pc’s hastighed ligesom profferne
1 Opdatér Windows

Kodi fungerer kun med den nyeste version af Windows 10. Gå til Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Windows Update. Gem og sikkerhedskopier de filer, du arbejder med, før du klikker på ”Søg efter opdateringer”. Lad pc’en genstarte, hvis der er nødvendigt. Ellers kan du ikke installere Kodi.

2 Hent Kodi

Søg på ”kodi” i Windows Store og klik på ”Hent”. Vil du have den mest opdaterede version, så gå ind på https://kodi.tv/download. Klik på ”Windows” under ”Choose your weapon” og “Nightly Build” under fanen “Development Builds”. Første gang Kodi startes, viser Windows’ Firewall en advarsel. Klik på ”Tillad adgang”.

3 Omdøb filerne

Skal Kodi genkende film og serier, skal medierne navngives korrekt. Åbn din samling i Stifinder, og omdøb film ved hjælp af ”Titel (År)”. For eksempel: ”Night of the Living Dead (1968)”. Omdøb serier med ”Navn_sæson_episode” For eksempel: ”Adventures of Superman_s01e03”. Læg dem i en mappe med seriens navn.

Se også:  10 ting du bør gøre med din PC

4 Tilføj film

Åbn Kodi fra Startmenuen, og brug mus eller pile- og ”Enter”-tasten til at navigere. Vælg tandhjulsikonet og derefter Interface settings > Regional > Language > Dansk. Vælg Film > Tilføj videoer og klik på ”Gennemse” i vinduet ”Tilføj video kilde”. Åbn mappen med din samling, og klik derefter på OK.

5 Definer indhold

Når destinationen for videomappen er valgt, kan du ændre dens navn. For eksempel til ”Film”. Som standard hentes informationer fra The Movie Database. Under ”Indstillinger for indholdsskanning” kan du angive, om filmene ligger i individuelle mapper, som matcher titlen, eller ej. Klik til sidst på på ”OK”.

 

TAGS
hjemmebiograf
medieafspiller
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S