Home » Tastatur » Test: Hvilken type tastatur er bedst? – Mekanisk, membram eller optisk
Test: Hvilken type tastatur er bedst? – Mekanisk, membram eller optisk

Test: Hvilken type tastatur er bedst? – Mekanisk, membram eller optisk

Share

Hvilken slags tastatur er bedst? Mekaniske tastaturer har vi kendt længst, men de bliver trængt af tastaturer med blødere, mere tyste membrantaster.

Nogle gamere sværger til de mekaniske varianters kliklyde, mens andre foretrækker de optiske tastaturer, der bruger lys i stedet for fysisk metal. Vi prøver at nå frem til en endelig løsning, men vi er bange for, at der er stærkt delte meninger blandt AOD’s læsere …

Her er de tre deltagere

Mange mekaniske kontakter har farvede stilke, der angiver deres modstand og følsomhed. Optiske kontakter afbryder lyset fra en lyskilde til en sensor. Membrantastaturer kan være tyndere og lettere, fordi tasternes vandring er kortere.

1. Omgang- Valuta for pengene

Allerede her snubler de optiske tastaturer. Kombinationen af solide mekaniske taster og lysstrålebaserede kontakter indebærer en kostbar produktionsproces, og optiske tastaturer er ofte dyre. Membrantastaturer er næsten altid den billigste løsning. Mange kontormiljøer har skiftet til membrantastaturer på grund af den lave pris og den ringe støj.

Som regel er et membrantastatur til almindelige formål billigere end en mekanisk model med de samme funktioner, navnlig fordi materialerne er billigere. Membrantast-teknologien har også toppet, og branchen kan derfor fokusere på at gøre produk-tionsprocessen billigere.

Mekaniske modeller befinder sig et sted midtimellem. Grundteknologien bag mekaniske tastaturer har eksisteret i årevis, og moderne mekaniske tastaturer bruger udsøgte og dyre komponenter i deres kontakter, og teknologien bliver stadig forfinet og forbedret.

Det er ikke ensbetydende med, at mekaniske tastaturer ikke kan være økonomisk overkommelige, men de billigste udgaver har ofte ringere kvalitet eller færre funktioner end membrantastaturer til samme pris. Vi har med andre ord en klar vinder.

Vinder: membran

2. Omgang – Præcision

Enhver, der prøver at overbevise dig om, at membrantastaturer giver den bedste følsomhed og ydelse, tager simpelthen fejl. Membrantaster har deres fordele, men en mekanisk tasts præcision er ganske enkelt overlegen. Billigere membrantastaturer har en tendens til, at hurtige tastetryk ikke bliver registreret separat, og mange mennesker finder membrantaster svampede.

Nogle mekaniske tastaturer har justerbar tasteaktivering – det punkt, hvortil man skal trykke en tast, før den registrerer et input – og visse kostbare enheder kan endda have taster med analoge kontakter, der er i stand til at registrere variable input. Med mekaniske tastaturer er det ofte af-gørende at have gimmicks som udskiftelige tastekontakter (for eksempel Cherrys farvekodede MX switches).

Mekaniske og optiske tastaturer er glimrende til at registrere hurtige, samtidige inputs; de er ideelle til gamere og folk, der skriver hurtigt. Der er stor forskel på mekaniske taster, når det gælder input-respons: De dyrere tastaturer har typisk mindre latens. Men optiske tastaturer registrerer inputs med lysets hastighed, hvilket gør dem til de mest præcise af dem alle.

Vinder: optisk

TAGS
Mekanisk tastatur
membran tastatur
optisk tastatur

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S