Home » Hovedtelefoner og højttalere » Test: Hvilken lyd-løsning er bedst til pc-brugeren?
Test: Hvilken lyd-løsning er bedst til pc-brugeren?

Test: Hvilken lyd-løsning er bedst til pc-brugeren?

Share

4. OMGANG

Komfort

Hvis du er parat til at spendere mange penge, er det ikke svært at finde et komfortabelt gamingheadset. De er beregnet til at blive brugt i lange perioder under potentielt anstrengende vilkår, og de har ofte åndbart stof, der holder ørerne kølige. Hvis du derimod er nærig, bliver du utilpas efter en time eller to. Gamingheadsets er også ofte tungere end hi-hi-hovedtelefoner på grund af mikrofonen og andre tilføjelser.

Det enkle design hos mange hovedtelefoner betyder, at producenten kan fokusere på komfort, og det er tydeligt hos mange modeller: Mange Grado-hovedtelefoner bruger letvægtsmaterialer med åbne enheder, der er beregnet til afslappet og komfortabel lytning. Gamingheadsets bruger næsten altid lukkede enheder, der leder mindre lyd ud til omgivelserne, og som helt dækker øret. Det kan blive varmt og ukomfortabelt efter et stykke tid.

Se også:  Lækker teknik: Corsair iCue Suite

Hertil skal man imidlertid lægge, at uanset hvor lækre og bløde ørepuderne er, kan de aldrig konkurrere med simpelthen ikke at bære noget på hovedet og alligevel være omgivet af lyd, der fylder rummet, og som man kan nyde sammen med vennerne. Intet på hovedet, ingen kabler fra pc’en. I denne omgang er der ingen tvivl: Højttalere vinder.

Vinder: Højttalere

5. OMGANG

Funktioner

Når det gælder funktioner, har hoved-telefoner ingen chance. Når man ofrer alt andet for ren, kompromisløs lydkvalitet, bliver oplevelsen ensidig: Det er ideelt til den, der blot vil høre musik, men ikke så godt, hvis man vil spille spil eller bruge Skype. Her ser man sjældent mikrofoner, mens de er stort set obligatoriske til gamingheadsets. Integreret mediekontrol ses også langt oftere hos headsets. Højttalere taber point her på grund af deres specialisering, men får andenpladsen på grund af funktioner såsom home assistant-integration og stemmestyring.

Se også:  XPG Core Reactor 650W [TEST]: Den bedste i mellemklassen

Gamingheadsets vinder altså igen. I takt med at funktioner som højopløselig audio og 7.1-surroundsound tager springet til gamingheadsets, er et moderne gamingheadset af høj kvalitet i dag fyldt med funktioner. Man ser også stadig oftere værktøjer, der arbejder sammen med en mikrofon – såsom chat-mixing og eliminering af baggrundsstøj.

Gamingudbydere er også mere tilbøjelige til at inddrage andre gimmicks, for eksempel HyperX Cloud Flight S og dets trådløse Qi-opladning. Det kan godt være, at de ikke alle er så anvendelige, men headsets sejrer suverænt på grund af det udvalg af funktioner, de har.

Vinder: Gamingheadsets

TAGS
Gaming
gamingheadset
hovedtelefoner
Højtalersystem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S