Home » Hovedtelefoner og højttalere » Test: Hvilken lyd-løsning er bedst til pc-brugeren?
Test: Hvilken lyd-løsning er bedst til pc-brugeren?

Test: Hvilken lyd-løsning er bedst til pc-brugeren?

Share

2. OMGANG

Ydelse

Igen spiller pengene en rolle, men vi synes, at der her er en klar vinder – eller i hvert fald en klar taber. Når det gælder ren lydkvalitet, kan gamingheadsets hverken klare sig mod hi-fi-hovedtelefoner eller 2.1-højttalere – braget fra en granat, der eksploderer i et spil, kan lyde overbevisende – men generelt kræver man ikke af gamingheadsets, at de er lavet af de absolut bedste materialer. 

Det gælder i en vis grad også for højttalere, men et 2.1-højttalersystem har en passende størrelse og en separat subwoofer, der leverer en fyldigere og mere intens baslyd. Hvad angår rå volumen, er det nemt for 2.1-højttalere at spille højt, men mange brugere synes faktisk, at man bedst oplever surroundsound med hovedtelefoner.

Professionelle musikfolk kræver en højere lydkvalitet: en musiker er mere tilbøjelig til at opfatte beskedne ændringer i lyden end en gennemsnitlig gamer. Hvis hovedtelefoner skal appellere til audio-entusiaster, må de levere den bedst mulige lyd. Det er producenter som Grado, Denon og Sennheiser helt på det rene med: Andre funktioner er altid sekundære i forhold til lyden, og optimering af lydkvaliteten er den eneste farbare vej.

Se også:  Roccat Elo 7.1 [TEST]: Sikkert styr på gaminglyden

Vinder: Hovedtelefoner

3. OMGANG

Alsidighed

Nu begynder vi at få ondt af højttalerne. De tjener et formål, men alsidige er de ikke. Headsets og hovedtelefoner kan man bære på hovedet eller i en taske; mange bliver leveret med en bæretaske og har et kompakt, sammenfoldeligt design. Hvis man taper en 2.1-subwoofer på hovedet, ser folk skævt til en i bussen.

Hvis vi altså lader højttalerne ligge lige nu, vil vi i stedet se på forbindelsesstandarder; hi-fi-hovedtelefoner er kun sjældent trådløse og bruger ofte det store jackstik på 6,3 mm i modsætning til det mere almindelige stik på 3,5 mm. Det nødvendiggør brugen af en adapter til mange enheder, herunder computere, telefoner og konsoller. Ingen af de nævnte stik påvirker lydkvaliteten markant, men brugen af en adapter vil sandsynligvis påvirke ydelsen en anelse, og det er ikke ideelt.

Se også:  Seasonic Prime Titanium TX-1000 [TEST]: Fremragende strømforsyning

Gamingheadsets er oftere trådløse (Bluetooth eller via en USB-dongle), og derfor bliver lydoplevelsen ikke påvirket. Trådløse forbindelser – måske med undtagelse af 2,4 GHz-forbindelser – giver et lille dyk i lydkvaliteten. Det er ikke noget problem for de fleste gamere, men det er det for musikere, og det forklarer manglen på trådløse hovedtelefoner fra de anerkendte producenter. Generelt vinder headsets.

Vinder: Gamingheadsets

TAGS
Gaming
gamingheadset
hovedtelefoner
Højtalersystem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S