Home » Hardware » AMD Ryzen Mobile vs. Intel 8th Gen Mobile [TEST]: Hvilken mobilprocessor er bedst?
AMD Ryzen Mobile vs. Intel 8th Gen Mobile [TEST]: Hvilken mobilprocessor er bedst?

AMD Ryzen Mobile vs. Intel 8th Gen Mobile [TEST]: Hvilken mobilprocessor er bedst?

Share
Runde 4 – Energieffektivitet

Af alle disse kategorier må energieffektivitet være den nemmeste. Det skyldes, at AMD simpelthen ikke befinder sig i de virkelig strømbesparende dele af markedet, som er domineret af Intels chips med ultralav spænding. Kort sagt er det kun Intel, der kan levere cpu’er til de tyndeste og letteste bærbare. Problemet i denne sammenligning er, at Intel endnu ikke har lanceret 8th Generation-versioner af sine mest effektive Core M-processorer.
Når det er sagt, findes der en række 8th Generation U Series-chips fra Intel, som repræsenterer firmaets næstmest energieffektive bud. Disse U Series Core-processorer ligger stor set på linje med AMD’s moble Ryzen-APU’er. Både Intel tilbyder dual-, quad- og seks-kerneprocessorer, og de er alle officielt specificeret som 15W TDP. Men hvilken er den mest effektive? Som altid er det meget svært at besvare dette spørgsmål, i betragtning af at laptopdesign spiller så stor en rolle. Heldigvis tilbyder HP i øjeblikket en Envy x360-laptop med begge cpu-muligheder. I uafhængig test var batterievetiden så ens, at vi må kalde kampen for uafgjort. Men når Intel opfrisker sin Core M-serie med 8th Gen-chips, har AMD ikke noget, der kan konkurrere.

Vinder:
Intel uden tvivl

Se også:  Sådan delidder man sin processor – men hvorfor?
Runde 5 – Grafik og gaming

For en gangs skyld har vi en klar vinder. Og det er Intel. Nej, det er faktisk AMD. Tillad os at forklare. I slutningen af sidste år rystede Intel pc-miljøet med en meddelelse om en processorpakke, der kombinerede en af firmaets egne quad core-cpu’er med en AMD Radeon-grafikchip. Resultatet bærer kodenavnet Kaby Lake G og er del af 8th Gen Core-serien, og dens formål er at præsentere en ny klasse af tynde og lette gaminglaptops. Det er også den hurtigste integrerede grafikløsning til dato, selvom grafikken er integreret i processorpakken, ikke i selve cpu’en.

Hvis man satser på en Core i7processor med Radeon RX Vega M GH-grafik eller en Intel Core i5-processor med Radeon RX Vega M GL-grafik, får man enten 20 af AMD’s Vega-grafikenheder eller 24. Det skal sammenlignes med et maksimum på 10 Vega-enheder i AMD’s mobile Ryzen-APU’er. Bevares, nogle diskuterer, om grafikken i Intel-pakken virkelig er AMD’s seneste Vega-teknologi. Men under alle omstændigheder er AMD-grafikken i Intel-pakken klart den stærkeste løsning. Det er med andre ord AMD, der har den stærkeste grafik. Eller snarere Intel. Du forstår, hvad vi mener.

Se også:  ARM tager over

Vinder:
Intel via AMD. Eller er det omvendt?

Og vinderen er …

På trods af vores forbehold med henblik på den måde, hvorpå Intel positionerer sine produkter, er slutresultatet klart. Intel vinder med 3,5 point mod AMD’s 1,5. Det afspejler i store træk Intels langt bredere produktudvalg. AMD har en enkelt APU-løsning, der dækker hele rækken af mobile processorer. Man tilbyder for eksempel ikke nogen ultra-strømbesparende dele. Strengt taget består Intels 8th Gen Mobile-serie kun af 10 modeller, og også den mangler modeller, der er beregnet til at sidde i de tyndeste og letteste bærbare. Men det er dog stadig en bredere og mere kapabel række af mobile processorer.

Denne forskel bliver kun større, når Intel udvider sin 8th Gen-familie med flere og flere modeller. Læg hertil, at der simpelthen er langt flere Intel-drevne laptops at vælge imellem. Uanset hvad du mener om cpu-sammenligningen, kan resten af pakken meget vel overbevise dig. Der er dog et forbehold: Når AMD lancerer en Ryzen Mobile-model, vil den være meget konkurrencedygtig. Hvis specifikationerne opfylder dine krav, kan en Ryzen-drevet bærbar sagtens være den mest tiltrækkende løsning.

TAGS
AMD
intel
processor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S